Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Maté

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 20:25

Wat is yerba maté?

Yerba maté is een Zuid-Amerikaanse thee. In Zuid-Amerika drinken mensen Maté het dagelijks. En dat doen ze al eeuwen. De geschiedenis van yerba maté is erg rijk en er zijn veel tradities die samengaan met het drinken van de thee. Traditioneel gedronken van een calabaza met een bombilla, een filterrietje.


Yerba Mate: boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten

Yerba mate staat vooral bekend om de gezondheidsvoordelen die het bevat. In een kopje maté zitten veel vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam dagelijks nodig heeft. Vitamine A, B1, B2, B3, B5, C, E, K worden gevonden in yerba maté. Dat alles en zelfs meer, gewoon door het drinken van uw lekker kopje speciale thee. Geen wonder dat Argentijnen yerba mate ook wel de ‘vloeibare groente’ noemen.

 

Mateine: natuurlijke energie

Maté geeft een soepele energieboost. Maté bevat cafeïne en veel alkaloïden. Dit zorgt voor een constante en langzame opbouw van energie. Het beste aan de energie van yerba maté: geen cafeïnecrash! Het effect dat cafeïne op je lichaam heeft is heel anders dan bijvoorbeeld een kopje koffie. De reden is vanwege de combinatie van alkaloïden in maté. Daarom kun je naar mateïne verwijzen als een verzamelnaam van die alkaloïden en cafeïne.

Voel je goed en gefocust, de hele dag door!


Vul je Maté meerdere keren bij

Nadat je je eerste kopje van de dag hebt gedronken, vul je het gewoon opnieuw met water. Maté heeft een sterke smaak en is meerdere keren te gebruiken. Het eerste kopje maté van de dag heeft altijd de sterkste smaak. De echte Maté-kenners genieten het meest van hun tweede. Natuurlijk wordt de smaak milder naarmate je je calabaza vaker bijvult, dus we raden aan om hem tot 5 keer bij te vullen! Maar dit is aan jou.

Nog een tip van ons: als de smaak te mild is, voeg dan gewoon nog een eetlepel yerba mate toe aan je kalebas.

Disclaimer: laat je natte maté niet langer dan 2 uur in je calabaza zitten zonder hem opnieuw te vullen. Je Calabaza kan anders schimmel vormen.


All-natuurlijke ingrediënten en smaak in Maté

Ten eerste gebruiken we alleen groene, gladde en aan de lucht gedroogde maté voor onze melanges. Het wordt duurzaam geoogst in het Atlantisch regenwoud, waar het groeit te midden van de inheemse flora en fauna van de regio - dus niet op een enorme plantage, en rechtstreeks van de boer gekocht. Dit is wat onze yerba mate een frisse, groene en unieke smaak geeft. Makkelijk om aan te wennen en erg lekker!

Ten tweede bevatten de melanges van Mr. Maté geen smaakstoffen of andere natuurlijke toevoegingen. We gebruiken alleen 100% natuurlijke ingrediënten die perfect passen bij de smaak van Maté. Zo zorgt het citroengras in de Fresh Lemon blend voor een zachte afdronk en de gember voor een pittige toets in de Guarana & Ginger!


Unieke drinkervaring

Yerba mate heeft een unieke smaak. Het is avontuurlijk en volledig natuurlijk. Maar het beste aan maté is de manier van drinken. Yerba mate wordt traditioneel gedronken uit een natuurlijke gedroogde calabaza met een bombilla, een filterrietje. Yerba mate heeft een lange geschiedenis, het Guaraní-volk drinkt maté al eeuwen op deze manier. Volgens ons is dit de enige manier om van een maté te genieten. Probeer het zelf!

 

De gezondheidsvoordelen, de natuurlijke energie en de unieke manier van drinken zijn de dingen die Maté zo speciaal maken.

 

Uiteraard is deze thee biologisch, duurzaam geteeld en fair!!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.