De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Arborvitae

De Latijnse naam is Thuja plicata. Maar Arborvitae kennen we beter als de LEVENSBOOM.

Deze wordt op de huid gebruikt voor bijvoorbeeld wratten of reumatische aandoeningen. Maar vooral het warme aroma is belangrijk, dit is aardend en helpt je stevig neer te zetten. Hierdoor wordt het ook wel de olie van (zelf)vertrouwen genoemd!

Emotioneel roept het een gevoel van vrede en kalmte op. Hiervoor kun je de olie verdampen of gewoon de geur gebruiken.

Het is zeer voedzaam voor de huid en kan helpen bij huidproblemen.

 

Dit is ook een fijn geurtje voor onze viervoeters. Thuja-etherische olie wordt vaak geselecteerd door paarden die herstellende zijn.

 

Gebruik

Kan in de verdamper voor het aroma. Maar men kan het ook op de polsen smeren en zo steeds even de geur inhaleren gedurende de dag. Breng bijvoorbeeld aan op polsen en enkels voor je gaat wandelen voor extra motivatie. Bij dieren dient de olie verdund te worden.

 

Voor een aardende massage, mix 5 druppels met 10 ml draagolie.

Voor in bad, mix 5 druppels met 5 ml draagolie.

Voor parfum, mix 1 druppel met 10 druppels draagolie.

 

NIET voor inname

 

Voor dieren

Arborvitae is een hele fijne olie voor dieren, voor verdund op te smeren (je doet dus lang met een flesje).

 

Het is een krachtig reinigend en zuiverend middel en beschermt tegen seizoensgebonden bedreigingen. Arborvitae is ook een natuurlijk insectenwerend middel.

 

Arborvitae word wel gebruikt ipv Teatree daar Teatree niet geschikt is voor onze honden en katten (en kleinere dieren). Voor alle huidproblemen.

 

Gebruik:
Arborvitae kan worden verdampt of plaatselijk worden aangebracht. Niet voor intern gebruik. Het kan veilig bij alle soorten worden gebruikt, maar voorzichtigheid is geboden in de buurt van vogels.


Voor paarden en runderen kan het topisch langs de wervelkolom worden aangebracht zonder verdunning, of het kan worden gemengd met een dragerolie tot een verdunning van 1-2%.

Deze 1-2% verdunning kan ook gebruikt worden bij honden
Voor honden onder de 15 pond, verdun 1 druppel olie in 1-2 ml draagolie en breng topisch aan.
Voor honden van meer dan 15 pond, verdun 1 druppel olie in 20 druppels dragerolie en breng topisch aan.
Voor katten en kleinere dieren heeft diffusie de voorkeur. Voor plaatselijke toepassing, verdun 1 druppel in 15 ml draagolie (je hebt niet veel nodig!!)