Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Immuunsysteem, onze eigen natuurlijke remedie

Ons immuunsysteem (en dat van onze huisdieren) is perfect gebouwd om indringers buiten de deur te houden. Waarom worden we dan toch ziek?

 

Basis

Onze basis is in korte termijn zo veranderd dat ons lichaam zich hier niet in aan kan passen. Toen onze grootouders jong waren hadden ze geen pakjes en zakjes om mee te koken. Inmiddels gebruiken we deze 'dode' producten dagelijks. Ik zeg dood, omdat er vaak geen VOEDING meer inzit. Daarnaast krijgen we veel toxische stoffen binnen via de lucht, via medicatie, eten/drinken, stress en via chemische producten.

Niet alleen chemische producten om ons huis mee te 'reinigen', wat smeer je op je huid? Wist je dat meer dan 60% van wat je op de huid smeert, ook in jouw bloedbaan komt?

Ik wil echt niet zeggen dat ik dit allemaal perfect doe, al gebruik ik echt geen chemische producten meer. Maar we mogen er wel wat bewuster mee omgaan.

Niet alleen voor ons, ook onze huisdieren krijgen zoveel chemische stoffen binnen, dat toxische belasting onvermijdelijk wordt. Lees meer >

 

Preventie

Wat VOEDT jou?

Soms komen supplementen of zelfs medicatie gewoon niet binnen, doordat onze basis al zo ver heen is.

Natuurlijke voeding zoals groenten en fruit, en supplementen uit échte voeding (LLV), zouden de basis voor iedereen moeten zijn.

Maar kijk daarnaast ook eens naar jouw leven. Waarvan krijg jij energie en wat kost jou energie? Hou jij vast aan patronen die je niet langer dienen, want dat kan slopend zijn!

Stress is de nummer 1 oorzaak van ziekten. Lichamelijke klachten gaan áltijd samen met het mentale stuk. Waarom doen we dan alsof stress 'erbij hoort'? Schrap die overtuiging uit jouw systeem!

Niet alleen is stress slopend voor jouzelf, jouw huisdieren nemen dit met gemak over. Dieren zijn ontzettend gevoelig voor hun omgeving en men ziet zelfs de klachten van het baasje bij de dieren terugkomen (ooit in andere vorm).

Dus onderzoek waarvan jij blij wordt, en hoe je stress het beste kan vermijden. Hier kan een aura analyse met de Healy ook bij helpen.

 

Stress

Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak van stress aan te pakken. Maar soms lijkt het daarbij alsof we in rondjes lopen. Het wordt een patroon, ons lichaam raakt er letterlijk aan gewend en zal iedere keer dat stressgevoel oproepen. Dit heeft met hormonen te maken.

De aansturing van hormonen kunnen we echter veranderen.

Met bioresonantie/frequentie therapie kunnen we je lichaam naar een hogere vibratie brengen. Lage vibraties blijven lage vibraties aantrekken. Naast het doorbreken van patronen kunnen we jouw zenuwstelsel oproepen om daarboven te staan.

Essentiële oliën zijn hier heel goed in! Binnen 22 seconden kunnen ze jouw lichaam terugbrengen in homeostase, in ruststand. Je omgeving kan veranderen, maar jij blijft 'zen'.

Oliën hiervoor zijn met name de hoge trillingen als Roos, Jasmijn, Blue Tansy, maar ook de mengsels hiervan zoals Balance, Serenity en Console.

De emotie oliën van de Aromatics lijn zijn erop gemaakt om je in ieder proces te ondersteunen. Met het loslaten van patronen is de 'Forgive' melange uit deze lijn eigenlijk onmisbaar.

 

Overprikkeling

Gevoelige mensen én dieren hebben een extra stressfactor: overprikkeling. Beschermingprogramma's van de Healy kunnen helpen bij jezelf te blijven. Maar er zijn ook oliën die helpen!

De On Guard en de Terrashield bieden een beschermend veld. Het is persoonlijk welke het beste bij jou past. Voor dieren raad ik meestal Terrashield aan vanwege de mildheid. On Guard kan heftig zijn maar soms matched die gewoon beter.

Kalmeer na een drukke dag met Vetiver, Balance of de openende Blue Tansy (die laatste is voor mij echt een gamechanger!)

 

Weerstand

Ook lichamelijk kunnen we er aan werken om de toxische belasting af te nemen en onze weerstand te vergroten. Hier doen de LLV supplementen die ik eerder noemde al ontzettend veel voor.

Maar alleen Citroen of Sinaasappel olie kunnen al helpen je lichaam te ontgiften. De Juniper berry en de Zendocrine doen dit nog sterker. Het smeren van Lemongrass over de Lymfeklieren stimuleert deze om afvalstoffen af te voeren.

Daarna kunnen antioxidanten je lichaam beschermen tegen indringers. Dat kan met Alpha CRS+ (onderdeel deel van de LLV), de On guard (evt de capsules of parels), of met DDR Prime!

 

Mindset

Eigenlijk nog belangrijker dan wat we in ons lichaam stoppen is wat we denken. Onze gedachten beïnvloeden IEDER aspect van ons leven. En we kunnen die gedachten dus ook heel goed gebruiken om ons leven te veranderen! Precies zoals wij dat willen.

 

Slaap

Het is een misverstand dat we van slaaptekort alleen maar moe worden. In je slaap kan jouw lichaam herstellen. Zonder dit herstel, wordt je weerstand en worden verschillende lichaamssystemen belast!

Een goede slaap is essentieel voor je gezondheid!

Een goede slaap is voor iedereen anders. Ga vooral na wat jij nodig hebt. En bedenk je voor het slapen gaan, hoe jij wakker wilt worden. Wanneer jij slecht slaapt en er vanuit gaat dat jij daarom slecht wakker wordt, zal dat ook zo zijn..

 

Goede supplementen en een goede slaapomgeving kunnen jouw slaap bevorderen. LLV is hier ook weer de basis. Wil je een specifiek supplement voor de slaap, ga dan voor Serenity capsules. De natuurlijke ingrediënten hierin ondersteunen een diepe slaap zonder nare bijwerkingen. 

Serenity olie in de diffuser of op de huid kan helpen een goede slaapomgeving te creëren. Voor sommige mensen is lavendel olie prettig, andere mensen hebben liever een aardse olie als Cedarwood of Vetiver. Citrus olie als Tangerine zou mogelijk in een diffusermix gebruikt kunnen worden om een goed gevoel voor het slapen te geven.

Calmer is de mix voor kinderen, rol makkelijk onder de voeten!

 

Ook is een aardingsmat in bed erg fijn!

 

Wist je dat honden ook veel rust nodig hebben?

Geef je hond genoeg tijd en ruimte om rust te nemen om te kunnen herstellen van alle prikkels van de dag. Heeft jouw hond een plek om zich terug te trekken?

Voor het immuunsysteem van de honden gebruiken we Copaiba olie, of Onguard. Deze zijn beide ook geschikt voor paarden.

Voor katten gebruiken we de Stronger blend voor kinderen, deze bevat milde oliën en is al verdund. Wrijf wat op je vingers en masseer de oortjes ermee in.

 

Emoties doorvoelen

Al jouw emoties zijn van belang. Ik bedoel niet dat we erin moeten blijven hangen. Maar mag jij van jezelf wel VOELEN?

Of hebben we geleerd dat we niet boos mogen zijn, dat we niet mogen huilen etc. Dat betekend niet dat we elkaar aan moeten vallen.

Het voelen van deze emoties is vaak al genoeg. Het opkroppen, weten we allemaal wel, is hartstikke schadelijk voor ons immuunsysteem!

 

Natuurlijke reiniging van de omgeving

Het kan zo simpel zijn.

De natuur heeft zelfs reinigende stoffen voor ons geregeld. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, zijn ze ook nog eens heel duurzaam in gebruik.

Medicatie

Soms is medicatie nodig. Houdt er dan rekening mee dat jouw toxische belasting omhoog schiet en dat jouw weerstand omlaag gaat. Versterk jouw lichaam (of van je huisdier) weer, na een kuur van medicatie.

 

Zeker voor onze huisdieren hebben overbodige medicatie veel vervelende na- en bijwerkingen. Zoek altijd de oorzaak op van het probleem! Met een diagnose van de oorzaak kunnen we naar alternatieven kijken.

 

Stop natuurlijk nooit zomaar met voorgeschreven medicijnen!

 

Natuurlijke producten voor ons lichaam

Uiteraard zijn er ook ontzettend veel producten voor ons lichaam. Omdat ik me vooral in dieren verdiep heb ik hier niet alles van in mijn webshop staan. Veel oliën zijn puur, of verdund in draagolie, al ideaal om onze huid te verzorgen.

Ben je opzoek naar een van deze producten, neem gerust contact op, ze zijn allemaal te bestellen en ik heb er zelfs een aantal op voorraad.

 

Ook kun je bij mij een abonnement nemen om langzaam meer natuurlijke producten in huis te halen, met uitleg uiteraard.