Jij en je huisdier in balans

Cedarwood

Deze gebruik ik het meest voor dieren. Veel dieren vinden de aardende geur erg prettig en kalmerend. Insecten blijven juist weg van de geur.

Essentiële olie van cederhout staat bekend om haar rijke tonen en warme, houtachtige geur en heeft vele voordelen voor de huid. Al eeuwenlang door oude beschavingen gebruikt vanwege de eindeloze cosmetische toepassingen.

Cederhout wordt beschouwd als een van de meest aardende oliën en helpt een kalmerende omgeving te creëren aan het einde van een lange dag. Cederhout groeit in een koel klimaat en voelt zich thuis op grote hoogtes waar de bomen wel 30 meter hoog worden. Wanneer Cederhout op de huid wordt aangebracht, heeft het een opfleurende werking. Verder wordt Cederhout gebruikt bij massages om de geest en het lichaam tot rust te brengen en te kalmeren.

 

Gebruik

Voor dieren: druppel wat Cedarwood olie op het kussen of dekentje. Laat eerst altijd ruiken of ze de geur wel prettig vinden.

Gebruik de aardende geur in de diffuser! Misschien samen met dennen olie voor een echt bos-effect.

Smeer wat Cedarwood op voor je naar buiten gaat om insecten af te weren. Ceder is ook heerlijk voor de huid! Voeg gerust toe aan je dagelijkse huidolie.

Cedarwood kan blaas en urinewegen van buiten af ondersteunen door die plekken in te smeren. Verdun bij een gevoelige huid met een draagolie.