Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Ons hondencentrum voor kids met ASS

Een veilige plek voor mens en dier. Waar iedereen zichzelf mag zijn, incl onze unieke eigenschappen, die voor sommige beperkend kunnen zijn.

Van onze dieren kunnen we leren dat een beperking niet beperkend hoeft te zijn. Dieren zijn in het hier en nu. Ze maken er gewoon het beste van, zoals het is.

Onze dieren kunnen ons als de beste leren om gewoon te zijn met wat er is. Knuffelen met dieren reguleert ons zenuwstelsel, het maakt blije hormonen aan. Daarom wil ik graag mensen met een ontregeld zenuwstelsel (zoals ik) aan dieren koppelen. Om even dat zen-moment te vinden samen.

Daarnaast wil ik graag de kinderen die naar onze hondenopvang toekomen, ook leren hoe de lichaamstaal van een hond eruit ziet. Een hond kan niet praten, maar toch laten zien wat ze wel en wat ze niet prettig vinden. Het is zo een aanwinst om dit op jonge leeftijd al te herkennen. Wie weet hoe ze dit in hun latere leven nog kunnen inzetten!

 

Twijfel jij of je autisme hebt?

Soms is het onduidelijk, je hele leven speelt er iets maar je weet niet precies wat. Misschien heb je moeite met aanraking, oogcontact of moeite om vriendschappen te onderhouden. Misschien valt dat wel mee en heb je meer moeite met chaos, werk behouden of veranderingen.

Misschien wel all of the above, zoals ik..

De standaard test zijn niet altijd duidelijk of makkelijk in te vullen. Deze test is vanuit het autisme perspectief gemaakt:

Doe de test