Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Tangerine (Mandarijn)

Tangerine olie komt van de mandarijn.

Verdampen van deze olie geeft een speelse en verkwikkende sfeer. Het kan helpen om angstige gevoelens te verzachten en stress te beheersen.

Mandarijn staat ook bekend om z'n reinigende eigenschappen. Niet alleen fijn voor de dieren, het is voor de baasjes een smaakvolle toevoeging aan desserts en drankjes.

Het helpt oa de lymfe met afvoeren van afvalstoffen en vocht. Ook bevat het veel antioxidanten wat van toepassing kan zijn bij een scala aan klachten. 

 

Katten houden over het algemeen niet van citrusoliën.

 

Gebruik

Een druppeltje mandarijnolie in je water geeft een calorievrije verfrissing en is ook nog eens goed voor je lijf. Doe het niet in hete thee, hitte breekt goede stofjes weer af. Teveel essentiële olie op een dag kan laxerend werken. Let op wat je inneemt en gebruik alleen pure olie hiervoor.

Men mag het ook in capsules innemen. De capsules zijn dan niet te bewaren, olie drijft er zo doorheen. Wil je wel capsules bewaren, doe er dan wat kokosolie bij en houdt het gekoeld.

 

Geef het aan dieren  (honden en paarden) verdund in wat honing of appelmoes. Ook vinden dieren het vaak fijn in een massageolie!

 

Doe Tangerine olie in de verdamper voor het aromatisch effect. Het is kalmerend voor het zenuwstelsel. Verdamp samen met Marjoram om emoties van verdriet, woede en shock te verzachten.