Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Aarden en hulp hierbij

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 12:11

Klinkt misschien zweverig maar aarden is simpelweg contact leggen met de aarde en met jezelf eigenlijk. Want je voelt je lijf weer. We zitten zo vaak in ons hoofd, zeker mensen met Autisme. En als je weer naar de aarde getrokken word en je voeten voelt, veranderd dat!

Aarden geeft daarom ook ontspanning.

 

Kinderen doen het vanzelf al, door op blote voeten rond te rennen of op de grond te gaan liggen. Dieren kunnen dit ook erg goed. Vandaar ook mijn idee van de stichting met honden. Dieren kunnen ons automatisch laten zien hoe het moet, daar hoeven wij niets aan toe te voegen.

Ook zijn er hulpmiddelen om te aarden. Aardende oliën van bomen zoals Cedar, Sandalwood en Copaiba. Barefootschoenen zijn een mooie methode om ietsje dichter bij de aarde te blijven. Zwaarte dekens of knuffels kunnen helpen. Maar nu heb ik nog iets nieuws ontdekt.

 

Er zijn gewoon aardingsmatjes!

Het beste hier aan is dat je er niet aan hoeft te denken. Je installeert het matje bijvoorbeeld in bed of aan je bureau. En dan gebruik je het automatisch. Vooral in bed vind ik heerlijk, je slaapt er veel makkelijker door. Als ik gewekt word door de hond, kan ik erna gewoon weer in slaap vallen. Terwijl ik normaal nog uren in fight/flight blijf hangen van de adrenaline (snel opstaan, de hond moet uit!). Mijn hormonen schieten gelijk naar ontspanning, in het hier en nu zijn.

 

Als jij nou ook geïnteresseerd bent in deze aardingsproducten, gebruik onze link om niet alleen zelf korting te krijgen, maar ook onze stichting te steunen!

Ze hebben niet alleen matjes maar ook hoeslakens, kussenslopen en dekentjes. Zelf vind ik een matje handiger omdat je dat niet steeds hoeft te wassen. In bed ligt het onder het hoeslaken en voor de hond ligt het onder zijn (dunne) kussentje, of hij gaat er zo op liggen (doet hij echt!).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.