Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Autismevriendelijk

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 17:38

Als bij mij een apparaat kapot is kan ik in paniek raken. Niet eens omdat dit apparaat stuk is, maar hoe kom ik aan een nieuwe. Ja in de winkel hehe. Maar ze kunnen mij nooit iets nuttigs vertellen. En de eisen die je online aan kan klikken zijn niet de eisen die ik heb. Winkelen is echt een gedoe voor mij en ik kom doodmoe en met hoofdpijn thuis. Online is het niet anders helaas.

 

Nr 1 eis: dat een apparaat NIET PIEPT. OMG als ze nou eens wasmachines zouden uitvinden met een leuk deuntje ipv dat gejengel. Ze kijken me altijd als een botsauto aan als ik zoiets zeg. Gelukkig heb ik dan ene gevonden die maar kort piept. Al reageert mijn lijf daar al op met een berg adrenaline, de was moet eruit, NU.

Nu is dus onze waterkoker kapot. Eigenlijk al een tijdje. En wij drinken heel veel thee, dus het ding is niet te missen. Serieus komen we al met de tweede waterkoker thuis die PIEPT, waarom?!

Nou om niks ook. Als je hem neerzet, als je hem oppakt, als je de stekker insteekt, als je hem niet snel genoeg oppakt..PIEPPP

Dit triggert dus iedere keer adrenaline en mijn lontje word dan erg kort. In de winkel heeft niemand een idee wat ik bedoel. Piept? Hoe bedoel je? Nou een vervelende pieptoon. Nee dan hadden we echt wel klachten gehad hoor. Niet dus, ben ik nou gek?

Als ik hem terugbreng doen ze ook alsof het keinormaal is. 'Dit is geen klacht hoor.' Uh hoezo, ik klaag toch. 'Nee dit hoort hij te doen dat is niet dat ie stuk is.' Nee ik snap dat hij niet stuk is maar ik word hier gek van. 'Het is net zo als de magnetron die piept als ie klaar is.' Uh ja die zet ik uit voor hij afgaat, en die gebruik ik niet 10x per dag. We wonen maar klein dus thuis is het geluid echt luider.' Ik denk waarom moet ik t uitleggen ook, ik wil dit gewoon niet. Mevrouw kijkt vreemd en praat steeds harder: 'Nee dit is echt normaal hoor, wat wil je ermee?' Ik reageer maar niet met: tegen de muur kapot gooien.. en zeg braaf 'terugbrengen, deze wil ik niet.'

 

Online kan ik geen vinkje vinden met 'piept', wel met 'indicatielampje' of 'anti-drup'. Zinloze vinkjes. Ik zou misschien nog verband kunnen leggen dat je bij een lampje geen extra geluid nodig zou hebben maargoed dat weet je niet. Als ze een stille waterkoker bedoelen, hebben ze het over het gepruttel, maar daar heb ik dan weer geen last van, dat een waterkoker pruttelt vind ik normaal.

Winkels, online of niet, zijn al een drama vanwege alle prikkels. Kunnen ze het niet 1 stapje autisme vriendelijker doen..?

Ik zou graag zelf een lijstje beginnen met autisme vriendelijk materiaal, voor anderen. Maar ik weet serieus niet waar ik zou moeten beginnen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.