De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Tools bij ASS

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 13:48

Dit zijn dingen die mij ondersteunen bij mijn autisme. Om tot rust te komen, het zenuwstelsel even pauze te geven en mijn lijf te ontspannen.

Veel van deze vindt je nu in de Auti-shop!

 

Spijkermatje

Het spijkermatje zie ik steeds vaker opduiken, het wordt al meer bekend. Het heeft plastic noppen met kleine pinnetjes waar je op gaat liggen. Door de verschillende drukpunten van je lijf, kom je helemaal in ontspanning. Het klinkt misschien vreemd dat al die prikkels (letterlijk) je ontspannen, maar toch is het zo! De eerste keer kun je je shirt aanhouden, maar dat maakt de ervaring ook wel minder intens. Je went er heel snel aan. Mijn vriend vond het eerst raar, maar heeft inmiddels een eigen mat, omdat hij die van mij steeds vaker ging gebruiken.

Je kunt een matje van Flowee of Shakti bestellen maar misschien zijn goedkopere merken ook wel oke. Ik heb zelf geen supergoedkoop merk geprobeerd, maar er gewoon een op marktplaats gekocht.

Het nekkussen erbij is wel ontzettend fijn! Dit had ik er in de eerste instantie niet bij, maar later toch nog gekocht. Mijn nek zit specifiek vaak vast, dus soms gebruik ik alleen het kussentje, dat doet al veel!

 

Yoga

Ik kan echt niet zonder yoga. En ik vond het de eerste lessen echt niet leuk hoor. De rare omschrijvingen van 'adem in je ribben' kon ik niet volgen en de ademhalingsoefeningen maken me helemaal van slag. Maar ik heb mijn weg er in gevonden. En ook al heb ik niet altijd zin om te gaan, het zorgt er ALTIJD voor dat ik me beter voel.

In het begin kwam er teveel los, waardoor ik even misselijk was na de les. Maar eigenlijk niet gek, als je constant in spanning zit, en je spieren opeens loslaten. Dat is nogal een verandering, en ja we zijn gevoelig voor veranderingen.

 

Ik heb er dus wel wat tips bij:

- Zoek je een rustige les uit, die zijn er wel! Ik ga niet in de sportschool body balance doen, dat is veeel te heftig! Er zijn ook rustige docenten, met kleine groepjes.

- Geef aan dat je autisme hebt en daardoor moeite hebt met veranderingen of teveel prikkels. Voor mij betekend dit ook dat ik moeite heb met sommige ademhalingsoefeningen, vooral als we erbij moeten tellen, die mag ik dan ook best overslaan. Mijn docente houdt er rekening mee.

- Maak het niet te zwaar voor jezelf. Yoga gaat er juist om dat je grenzen leert en niet te ver gaat, 'lief voor jezelf zijn' en dat vraagt oefening. Soms moet je een paar keer over een grens gaan om te weten waar die is.

Ik ga bij yoga met Sabrina, dit zijn rustige lessen met 6 á 8 personen in een groep.

 

Essentiële olie

Er zijn oliën die me gelijk rustig maken, kalmeren bij paniek of juist bij teveel irritatie als gevolg van overprikkeling.

Maar er zijn ook oliën die lichamelijk helpen! Die bijvoorbeeld mijn spieren losmaken in de ochtend. Of die mijn hoofdpijn verlichten, direct. Oliën die mijn gevoelige spijsvertering ondersteunen. Hier zijn er een paar die ik dagelijks gebruik:

- Balance, Neroli, Console of Adaptiv voor gemoedsrust

- Peppermint bij hoofdpijn (in de nek)

- Copaiba, geranium of vetiver bij overweldiging, vermoeidheid

- Marjoram, munt of een mix voor de spieren.

- Zengest voor de buik.

 

Oordopjes

Ik vind de Loop oordopjes fijn omdat ze geluid dempen maar niet uitsluiten. Ze zien ook nog eens erg leuk uit!

Er zijn verschillende varianten. Niet alleen verschillende kleuren, maar ook de demping is anders. De experience heeft de minste demping, je vergeet gewoon dat ze je in hebt, maar ze houden wel harde tonen tegen. De Pro of Engage heet ie nu, is sterker, met extra accessoires om zelf je demping te kiezen. De Quiet is echt voor slapen bedoeld, of om jezelf af te sluiten.

Je vindt ook Loop oordopjes in mijn webshop!

 

Raw cacao

Nee, niet het poeder uit de supermarkt. De echte stukjes cacaoboon, die ook in cacao ceremonies gebruikt wordt. Die ceremonies vind ik nou niet zo heel erg interessant, maar het goedje zelf wel!

Door autisme verbruiken we namelijk nogal wat. En in cacao zitten goede mineralen (zoals veel magnesium), die je lichaam helpen herstellen. Het is op internet te bestellen, misschien als er vraag naar is kan ik het ook gaan verkopen. Het is best prijzig maar je doet er lang mee. Je moet er ook niet in een keer teveel van drinken. Je kan het zoveel verdunnen (in heet water of havermelk) als je wilt natuurlijk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.