De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Autisme en PMS

Gepubliceerd op 8 juli 2024 om 20:29

Bij autisme komen vaak andere klachten kijken, zoals menstruatieklachten. Mensen kijken altijd raar als ik dit relateer tot autisme. Maar het is waar, dat autisme een hogere kans geeft op bepaalde klachten.

 

Je hormoonverdeling is namelijk heel anders als je autisme hebt. Je maakt meer stresshormonen aan als andere mensen en je lichaam gaat je energie anders inzetten.

 

Menstruatieklachten hebben in dit geval veel te maken met histamine. Whuut?!

 

Ja, want histamine en oestrogeen hebben een co-relatie. Oestrogeen, dat je aanmaakt rond je eisprong, stimuleert histamine aanmaak. Én het verlaagt het enzym dat histamine opruimt! Tegelijkertijd stimuleert de histamine de eierstokken om meer oestrogeen aan te maken.. en dan zit je dus in een visuele cirkel..

 

Wat kan hierbij helpen?


- histamine arme voeding kan heel veel doen. Dat betekend onder andere geen nachtschade zoals tomaat, aubergine maar ook vermijden van pinda's. Het kan echt wel even duren voor het uit je systeem is en dan kun je er zo nu en dan wel wat van eten.


- natuurlijke verzorging en huishoudingsproducten. Chemische producten stimuleren oestrogeenaanmaak en dus ook menstruatieklachten. Je vind hier tips voor op deze pagina.


- Vitamine B6 kan helpen het enzym te stimuleren dat histamine afbreekt.


- Vermijd alcohol en zuivel omdat deze histamine stimuleren én lever belasten.


- Zorg voor gezonde darmen met PB assist, en goede voeding natuurlijk. Ook dagelijks wat zaden en pitten eten helpt je hormonen.


- Gebruik geen pil, de pil stimuleert een onnatuurlijke hormoonhuishouding en daarmee oestrogeendominantie. Het stookt in je hele stofwisseling!


- ONDERSTEUN JE LEVER. De lever doet heel veel voor je hormoonhuishouding, en als deze hard moet werken om andere dingen af te breken, blijft histamine een issue en blijf je klachten houden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.