Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Een blije mond?

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 16:24
Ik ga sinds kort naar een biologische tandarts. Deze doet meer dan gaatjes boren, het gaat om je mond gezond te houden en daarmee gaatjes en bederf voorkomen. Ze raden dus zelfs aan welke vitaminen bij iemand past en welke dingen je beter achterwege kan laten. Veel wist ik natuurlijk al, maar ik vind het reuze interessant! Want niemand gaat graag naar de tandarts toch?!
 
Ik was dan ook al 5 jaar niet geweest. Ik wil geen chemische producten in mijn mond. Ik vertrouwde de adviezen ook niet meer. Zelf had ik uiteraard al dingen opgezocht. Zo poets ik met een ionische tandenborstel, gebruik ik natuurlijke tandpasta en heb ik ook eigenlijk zelden gaatjes.
 
Nou zijn er wat feiten en fabels over mondverzorging die ik even wil verduidelijken!
 

- Citroenwater drinken is slecht voor de tanden. FABEL

Denk je dat fruit of citroen slecht is vo je tanden. NOT
Laat niemand je vertellen dat fruit fout is!
 
Citroen en ander fruit zorgen voor vit c en antioxidanten die juist goed zijn voor je tanden! Wordt je toch panisch van de waarschuwing van de (niet-biologische) tandarts? Neem dan lemon essentiële olie olie, gemaakt van de schil van t fruit, zonder de zuren dus maar met de vitaminen.
 

- Fluoride is goed voor de tanden. FABEL

Een van de eerste dingen die mijn nieuwe tandarts zei: je gebruikt toch geen fluoride he?..
Hoe zit dat nou?
Toxische belasting is een oorzaak voor tandbederf. Ja daar is dat woord weer, toxische belasting is de ophoping van kleine gifstoffen. En tanden zijn een tijdscapsule van gifstoffen! Dus fluoride (en andere chemische stoffen) worden daar opgestapeld en tasten de mineralen aan.
 
Welke andere stoffen veroorzaken toxische belasting?
Onder andere gifstoffen van onze poetsmiddelen, luchtverfrissers, wasmiddel, buiten waar de tuin mee gedaan wordt, vlooienmiddel van de hond, chemische shampoo en chemische zeep!

 

- Calcium is goed voor de tanden. Dus veel melk drinken. FABEL

Jazeker is calcium goed. Maar er zijn meer dan 25 soorten calcium. En calcium uit zuivel word niet goed opgenomen maar moet worden afgebroken door ons lijf, waar weer mineralen bij verbruikt worden.

Zuivel voed de virussen en bacteriën in ons lijf, maar voegt geen calcium toe aan botten en tanden, het ontneemt t zelfs dus. Magnesium slikken steunt overigens wel de calcium opname. En een HAP tandpasta steunt en herstelt de minerale verbindingen in de tanden. Zoals de doterra tandpasta van OnGuard.

 

- Wanneer we gezond zijn hebben we geen bacteriën of virussen in ons lijf. FABEL

We hebben altijd bacteriën(goede en slechte) en virussen in ons lijf.

Ons lichaam verbruikt veel antioxidanten en calcium uit botten en tanden wanneer we sluimerende ziekten bij ons dragen. Ieder lichaam heeft virussen en bacteriën bij zich. De ene heftiger dan de ander. Hiertegen zou je Onguard essentiële oli kunnen inzetten, voor de dagelijkse boost aan je immuunsysteem.

 

- Medicijnen zijn niet van invloed op mijn tanden. FABEL

Jup die zijn slecht voor je tanden. Antibiotica bv doden ook de goede bacteriën die je nodig hebt voor een goede balans. Maar ook alle andere medicijnen dragen bij aan toxische belasting en daarmee aan het mineralentekort. Je lijf moet tegen de medicijnen vechten om dit de verwerken, iedere dag. Dat betekend niet dat je voorgeschreven medicijnen direct moet stoppen natuurlijk. Het gaat om een balans vinden, en waar nodig mineralen bijnemen. Het kan echter lang duren om dit aan te vullen, medicijnen zijn ontzettend verzurend.
 

- Stress is van invloed op je mondgezondheid. FEIT

 
Ook stress draagt bij aan toxische belasting. Meer nog, je hormonen komen in disbalans, je maakt meer adrenaline aan, wat ook weer afgebroken en gebalanceerd moet worden. Dus bij stress, neem meer goede mineralen in! En probeer te ontspannen met bv essentiële olie (dagelijks!) inhaleren of opsmeren, een spijkermatje, een aardingsmat in je bed, yoga of whatever bij jou past!
 
 

Welke vitaminen helpen mondgezondheid?

Voor iedereen is het handig om meer vitamine C binnen te krijgen. Dat kan met een supplement, of door Lemon essentiële olie.Lemon helpt ook nog eens je toxische belasting af te drijven.
 
Zink heeft veel invloed op mondgezondheid, het wordt ook aangeraden bij blaasjes in de mond of andere klachten van het tandvlees.
 
Magnesium evt samen met andere mineralen om deze weer aan te vullen in je lichaam. Hierdoor kunnen mineralen in tanden weer herstellen. B12 is ook belangrijk! Daarvan krijgt iedereen eigenlijk te weinig binnen. 
 
Celzout 5 wordt ook ingenomen voor een betere mondgezondheid. Maar ik zou hiervoor een specialist in celzouten aanraden.
 

Welke oliën helpen mondgezondheid?

Lemon zoals ik al zei, voor vitamine c, antioxidanten en om je lichaam weer te ontdoen van bepaalde toxines.
 
Onguard in tandpasta, mondwater, capsules inwendig of in je huis. Onguard is de olie tegen toxische belasting. De natuurlijke manier om huis en lijf schoon te houden.
 
Oregano & tijm zijn zeer antibacterieel. Inwendig in een capsule te gebruiken, met een roller onder de voeten of in wat zelfgemaakt mondwater.
 
Celeryseed, zeer ontgiftend en dus fijn tegen toxische belasting (ook zware metalen).
 
Bij ontgiften kan je altijd een tegenreactie krijgen, dat betekend niet dat de olie slecht voor je is maar dat er veel afvalstoffen zijn die je lijf uit willen.

 

> Bestel een essentiële olie <

> Bestel een natuurlijke tandpasta <

 

Wat kan ik nog doen?

Werk aan je weerstand, ondersteun een gezonde maag en lever. Dat kan met voeding, supplementen, frequentie therapie etc. Gebruik geen chemische verzorgingsmiddelen of mondverzorging. Je vindt de natuurlijke varianten hiervoor uiteraard in mijn webshop.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.