Jij en je huisdier in balans

Lemon

Citroen olie verfrist, ontgift, heeft een lekkere smaak, bevorderd je focus en een positief humeur. Het kan een positieve invloed hebben op het spijsverteringssysteem, het immuunsysteem en het ademhalingssysteem.

Het is niet voor niets deel van het basis trio (voordelige set: Lavendel, Peppermint en Lemon).

 

Het heeft reinigende eigenschappen voor lichaam (in- en uitwendig) en in het huishouden. Het is dan ook fijn om een druppeltje citroen toe te voegen aan je dweilwater, afwaswater of sopje. Het ontvet goed en men kan er zelfs stickerlijm mee verwijderen.

 

Citroen staat bekend om zijn krachtige reinigende werking, zowel de geur als in het lichaam. Niet ieder dier zal dit lekker vinden. Het kan evt met andere oliën worden gemixt. Citroen in een ruimte verspreiden kan helpen om de lucht te zuiveren en zorgt voor een stemmingsverhogend effect.

 

Let op bij insmeren vanwege de fototoxische eigenschappen van Citrusolie. Het geeft lichtgevoeligheid dus ga er niet mee in de zon.

Ook kunnen Citrusoliën plastic aantasten. Bewaar het dus niet in plastic potjes en gebruik geen slechte kwaliteit diffuser.

 

Katten houden niet van citrusoliën.

 

Gebruik

Verdamp, smeer of neem in, alles is mogelijk.

 

Voor de huid wordt Lemon met name gebruikt voor de reinigende effecten. Gebruik dus in een zelfgemaakte gezichtsreiniger, of in een lekkere scrub!

Let op bij gebruik op de huid, citrusolie geeft lichtgevoeligheid.

 

Verdampen geeft een vrolijke sfeer aan de ruimte.

 

Druppel wat Lemon in een flesje water om makkelijker veel te drinken. Het is lekker en goed voor je lijf!

 

*Neem nooit te veel oliën op een dag in. Neem niet in bij overgevoeligheid voor citrus. En let op dat je ALLEEN pure merken gebruikt bij inname.