Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Celery Seed

Selderijzaad wordt van oudsher gebruikt als een krachtig diureticum, ontgiftingsmiddel en een tonicum voor het urinestelsel.

Selderij heeft een complex, sterk, zoet en kruidig aroma. De plant heeft twee jaar nodig om volledig te rijpen en zijn kleine vruchten te produceren. De zaden zijn de belangrijkste opslagplaats voor etherische olie.

Het kalmeren van spijsverteringsproblemen is één van de vele voordelen van essentiële olie van selderijzaad.

 

Het is een onmisbaar onderdeel van een goede detox!

 

Het is ook bekend dat Selderij de bloeddruk kan ondersteunen. Dit omdat het kalmerend is voor het zenuwstelsel. Zo kan het ondersteunen bij mentale vermoeidheid, stress en angsten. Experimenteel onderzoek suggereert ook dat het de spieren kan kalmeren en gewrichtsongemakken kan verminderen wanneer het wordt ingenomen (ontzurende werking). 

 

Gebruik

Meestal word Celery Seed ingenomen. Maar het mag ook gemasseerd worden bij lichamelijk ongemak of om dieren op een makkelijke manier te ondersteunen.

  • Masseer in bij zenuw of rugklachten. Meng evt met Cypress, Gember of Frankincense.
  • Masseer op de buik om de spijsvertering te ondersteunen.
  • Essentiële olie van selderijzaad staat bekend om zijn interne voordelen. Neem in via een glas water of doe een druppeltje in een capsule.
  • Haal al het goede naar binnen met een heerlijke smoothie met wat druppels selderijzaad olie!
  • Celery Seed is ook geweldig in de verdamper. Met slechts een paar druppels ben je omringd door een zoete, aardse geur. Het is perfect om overal in huis een rustgevend aroma te creëren.
  • Sterk en spicy, Celery Seed kan in de keuken gebruikt worden. Voeg toe aan uw favoriete saladedressingsrecept. Begin met een tandenstokerpuntje olie en voeg indien nodig meer etherische olie toe.
  • Gebruik in bad! Essentiële oliën kunnen een normaal bad naar een hoger niveau tillen, en selderijzaad is daarop geen uitzondering. Voeg drie of vier druppels toe aan Epsom-zouten, doe in je bad en laat de dag weg weken.