Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Slakken in je tuin

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 16:21

Slakken zijn nuttige dieren en het kan me dan ook boos maken als mensen deze op vreselijke manieren doden. De meeste slakken doen je tuin helemaal geen kwaad. Ze zijn opruimers en sommige slakken zijn zelfs roofdieren, komen helemaal niet aan je sla..

Ook zijn het mooie en interessante dieren, met de gekke voelsprieten en hoe de fudge produceren ze dat huisje!? Dat is toch magisch!

Huisjesslakken en rode naaktslakken zijn zelfs bedreigde diersoorten, omdat mensen denken dat ze hun planten opeten. De enige tuin waar deze slak aan je planten komt is een TE opgeruimde tuin, waar ze geen dode plantenresten kunnen vinden.. eigen schuld dikke bult dus..

 

Hier een overzichtje met wat van onze inheemse maar onschadelijke slakjes:

Wil je natuurlijke producten gebruiken om slakken te verjagen? Patchouli essentiële olie vinden ze naar, en deze geur blijft lang hangen. Sproei deze dus op je aarbei of courgetteplantjes. Maar ook andere oliën zoals de dennenreeks (Douglas & Siberian Fir) en Lavendel kunnen je helpen. Tegen rupsen, mieren en kevers is Peppermint fijn. Eigenlijk zijn er heel veel oliën die je kunnen helpen bij het tuinieren!

 

Gebruik wel ECHTE oliën, anders werkt het natuurlijk niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.