Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Vuurwerk angst

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 14:57

Vuurwerk, het is weer zo ver. Dieren hebben geen idee wat er gebeurd. Geef aub GEEN vetranquil, die maakt je dieren alleen maar banger.

 

Geef je dier steun in deze spannende periode. Het is onzin dat je de angst zou belonen. Angst kun je namelijk niet belonen. Je kan het wel erger maken door het te bestraffen.


Gebruik liever NU al dagelijks rustgevende oliën, om de opbouw van angst te voorkomen.

- Geef bv Copaiba iedere dag intern (werkt zoals CBD) een druppeltje.
- Drup Balance dagelijks op de schedelaanzet/ruggenwervel.
- Verdamp dagelijks rustgevende oliën om de sfeer in huis kalm te houden. Neem bijvoorbeeld Serenity hiervoor, maar Hygge, Anchor of Console kunnen ook fijn zijn.

Check nu al je rustgevers, welke oliën vind jouw dier prettig? Mijn Cody vind bijvoorbeeld Osmanthus dagelijks heerlijk, maar Neroli wil hij alleen als hij echt bang is. Hij likt dan richting het flesje. Kijkt je dier ervan weg, is het waarschijnlijk geen geurtje dat bij je dier past.

Loopt de angst op, geef dan rustgevers topisch. Console is hier een goede voor. Spikenard is fijn voor katten. Druppel bijvoorbeeld iets in je handen en aai je dier ermee.

Of gebruik de handige rollers voor op de oortjes. De rollers waar 'Touch' op staat zijn altijd veilig om zo op te doen. Andere oliën mag je nog verdunnen in draagolie, zeker bij kittycats.

 

Hiernaast kun je de relaxopet inzetten, bach bloesems, rustgevende frequenties (bestel bv een maandbehandeling met de healy) of homeopathie gebruiken.

 

Gebruik meerdere dingen naarmate de vuurwerktijd dichterbij komt! Je kan er nu niet vanuit gaan dat 1 product alles oplost, dan moet je echt eerder beginnen, met bv een vuurwerk-cd om ze aan de geluiden te laten wennen, koppelend aan een beloning.

 

Vraag me gerust om advies, of bestel een sample pakket om verschillende geurtjes uit te proberen! Je vindt deze in de webshop.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.