Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Wat voer jij je dieren?

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 14:59

Die vraag krijg ik nogal eens. Ik heb zo veel kennis, wat geef ik mijn honden en katten?

 

Ik ben geen voorstander van brokken voeren. Dit omdat brokken vocht onttrekken van het lichaam, om te kunnen verteren. Zeker voor katten niet handig ivm blaasproblemen. Ook zijn brokken zo verhit dat ze veel voedingsstoffen verliezen! Ik geef wel wat brok als snack of afleidingsmateriaal. Maar dit minimaal, geen hoofdvoeding.

Vers vlees is helaas vaak toch slechte kwaliteit en ook onhandig voeren. Voor katten is het behoorlijk lastig te vinden en moet je gelijk je vriezer volstoppen. Enkel het merk Bandit zou ik aanraden.

 

Ik ben wel voorstander van gevriesdroogd of luchtgedroogd voer. Dit geef ik inmiddels al jaren aan mijn dieren en ik zie de markt ook groeien. Eerst was er alleen Ziwipeak, die overigens stopt met luchtgedroogde voeding. Ik haalde mijn voer uit Duitsland, maar inmiddels is er veel meer! Dit is het eerste waar mijn katten écht goed op gaan.

 

Voer met hoofdbestanddeel kip is meestal goedkoop, maar deze zijn ook erg vet. Dus niet handig voor dieren met overgewicht of intolerantie voor kip.

 

Men hoeft het niet altijd als hoofdvoeding te geven, als aanvulling is altijd al beter dan niks!

 

merk

Prijs om te vergelijken,

hond van 10 kg per dag

Voordelen

Nadelen

Balf

Rund  €1,40

andere soorten €1,60

Biologisch, ze eten het makkelijk, kleine stukjes.

Mono proteine en compleet.

Uit Duitsland halen dus verzendkosten. Je moet het voer eerst weken.

Sanadog

€2,50 ongeveer voor alle soorten

Veel variaties, mono protein, ook insect! (hypoallergeen)

Complete voeding. Mijn hond vind vooral de zalm erg lekker.

Grote stukken, niet voor katten.

Aanvullen met vis, afwisselen smaken en iets met vit B toevoegen.

Pawfect (Nature's kitchen)

Vis €6.55

Kip €4.95

Ook voor katten!

Compleet en goede kwaliteit, ideaal voor bv herstel.

Kipvariant is vet. Soort eiwit afwisselen.

Voer moet je n beetje weken.

Pala

€4.32

Kleinere stukjes, makkelijke porties. meerdere variaties.

Te hoge mineralen om dagelijks te geven. Prima voor afwisseling.

Nandi

€5.50

Mono proteine, aparte eiwitbronnen fijn voor allergieën. Makkelijke porties.

Niet compleet, alleen tijdelijk als afwisseling voeren. Duur.

McAdams

€5.93 (kip)

In winkel verkrijgbaar. Compleet. Vrije uitloopdieren. Bevat glucosamine.

Kip variant is best vet. Afwisselen altijd beter.

Prijzig voer.

Dolina noteci

€2.70

Voordelig.

Ook verschillende variaties voor de kat!

Niet geschikt voor allergische dieren. Bevat varken. Niet compleet, zeker omegas toevoegen zoals uit vis.

Voor de kat

Ik heb vergeleken wat de voeropties voor een gemiddelde kat zouden kosten. Uiteindelijk is het vaak goedkoper dan natvoer geven, en veel betere kwaliteit.

 

Dolina Noteci heeft verschillende soorten voor de kat, deze zijn ongeveer €0,96 per dag, zeker voordelig dus. Ik heb geen ervaring met deze, ik zie niets staan over water toevoegen dus denk dat je het zo kan voeren. Mijn dieren kunnen hier niet tegen omdat er teveel vleesbronnen in zitten, eend, kip, rund en varken?? Dat is onhandig..

Balf voeding is ook aan katten te geven. Ook de grote zakken 100% rund die eigenlijk voor de hond zijn bedoeld. Mogelijk zijn de stukjes in de kleine zakjes voor de kat kleiner. Als je kijkt naar de grote zakken 100% rund is Balf ongeveer €0,56 per dag. Je moet dit voer weken, misschien lust niet iedere kat dat maar die van mij zijn er dolll op.

Pawfect lijkt duur per doos maar je doet wel 33 dagen met 1 doos van 500gr. Daardoor is het slechts €1,24 per dag (vis variant), en dat voor goede kwaliteit! De variant met kip is nog wat goedkoper €0,94 maar wel wat vetter dus wissel liever af. Ook hier moet een beetje water bij, mijn kat vond het eerst wat gek maar eet het wel op. Je kan er natuurlijk ook wat blikvoer doorheen doen om ze te laten wennen.

McAdams heb ik voor mijn kat gekocht na onze vakantie, om weer te herstellen van de stress en misschien had ze in die tijd wat weinig gegeten. Het is behoorlijk prijzig, maar dat is voer met zalm altijd wel, ze hebben ook een betere brok. Het luchtgedroogd voer zalm is ongeveer €3.20 dus behoorlijk prijzig, maar fijn tijdens een herstelperiode. Ik geef dit eens per dag en de tweede maaltijd geef ik natvoer.

 

Mijn ervaringen

Ik geef al jaren Balf en vind dit nog steeds fijn voer. Echter wil ik wel eens wisselen en is het ook handig dat je niet alle soorten eerst even moet weken (wel weer handig om supplementen onder te verstoppen).

 

Eerst heb ik McAdams gekocht omdat dit zo in de winkel te krijgen is. De zalmvariant kun je eigenlijk aan hond én kat geven dus, al prijzig, toch maar die gekocht. En ze zijn er helemaaal gek van. Ik moet zeggen dat ze deze echt het lekkerste vinden. Ook de kat eet de kleine blokjes graag op. Het zakje gaat niet lang mee maargoed, prima voor korte termijn herstel voer. Ze snacks zijn ze overigens ook echt verslaafd aan.

 

Erna Sanadog besteld vanwege de betere prijs, en omdat dit ook insectenbasis heeft, top! Je kan het direct voeren, handig. Eerst vraten ze het als snackjes maar al snel liet omatje deze staan. Als ik afwissel eet ze alle soorten wel op.. mijn andere hond vind ze allen geweldig.

Voor de katten zijn het echt te grote stukken en tja het heet niet voor niks sanaDOG. Helaas. Soms pikken ze wel een stuk van de hond..dan is het blijkbaar lekkerder.

 

Pawfect dus voor de kat aangeschaft. Ze vonden het eerst een beetje gek maar ze eten het bakje wel leeg. Ook hier moet een klein beetje water bij. Met een supplement eronder eten ze het alsnog op. Je hoeft er niet veel van te geven (paar lepeltjes) waardoor een verpakking lang meegaat. Dit is dus wel een blijvertje!

 

Belangrijk is om met alle voersoorten goed af te wisselen. Dit omdat iedere eiwitbron, andere voedingsstoffen heeft. Zo geef ik de katten regelmatig iets van vis erbij voor omega's. Gedroogde visjes zijn hiervoor ook fijn.

De meeste soorten van dit soort voer geef ik 1x per dag. De andere keer varieer ik met bv natvoer (ook om supplementen onder te doen, Cody krijgt er nogal wat op een dag).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.