Jij en je huisdier in balans

Oregano

Een van de meest krachtige oliën, deze ondersteund het immuunsysteem, goede vertering en ademhaling.

 

Oregano olie is ontzettend sterk en moet altijd verdunt worden!

 

Oregano wordt ook wel omschreven als de natuur’s meest krachtige en antiseptische kruid en dus ook olie. Oregano kan, in ons lichaam, schimmels en parasieten helpen bestrijden en de weerstand steunen. Ideaal hulpmiddel bij verkoudheid, griep, keelpijn of ontstekingen. Essentiële oliën kunnen, in tegenstelling tot veel chemische medicijnen, binnen kunnen dringen tot in de cellen.

 

Het kan ook steun bieden bij luchtwegproblemen als astma, hoesten of vastzittend slijm. Dieren kunnen de olie beter niet innemen, zelfs voor ons is deze erg sterk. Verdampen is een betere optie. Bij schimmels, mijten, ringworm etc is het mogelijk om verdunde oregano olie op te smeren, vraag dan om advies.

 

Te sterk voor katten! Niet insmeren op huisdieren.

 

Spiritueel staat de olie voor loslaten. Het kan aromatisch worden ingezet om oude emoties te verwerken.

 

Gebruik

Bij de eerste tekenen van ziek worden kun je verdunde oregano onder je voeten smeren. Neem bijvoorbeeld de roller zodat je deze altijd bij de hand hebt. Rol over je keel bij keelklachten. Het helpt ook de keelchakra openen.

 

Bij buikklachten (zoals de ziekte van Crohn), word deze olie verdund op de buik ingesmeerd. 

Ook fijn in een massage mengsel. Smeer hiermee de borst in voor de luchtwegen of de ledematen om de spieren te ondersteunen. Zeker bij ontstekingsgerelateerde spierspanningen is Oregano fijn.

 

Wil je Oregano olie innemen, doe deze dan in een capsule. Wil je Oregano in je voeding gebruiken? Een puntje van een prikkertje is voldoende, een druppel kan teveel zijn en je gerecht verpesten!

 

Kippen en buitenvogels

Een drupje oregano olie per liter drinkwater kan het immuunsysteem ondersteunen en bescherming bieden bij parasieten.

Mengsel altijd goed roeren/schudden.