Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Oregano

Een van de meest krachtige oliën. Deze olie is een van de beste oliën voor de ondersteuning van het immuunsysteem, wanneer het intern wordt ingenomen. Oregano is ook geweldig voor zowel de spijsvertering als de luchtwegen.

 

Oregano olie is ontzettend sterk en moet altijd verdunt worden!

 

Oregano wordt ook wel omschreven als de natuurs meest krachtige en antiseptische kruid en dus ook olie. Oregano kan in ons lichaam schimmels en parasieten helpen bestrijden en de weerstand steunen. Ideaal ondersteunend middel bij verkoudheid, griep, keelpijn of ontstekingen. Essentiële oliën kunnen, in tegenstelling tot veel chemische medicijnen, binnen dringen tot in de cellen.

 

Het kan ook steun bieden bij luchtwegproblemen als astma, hoesten of vastzittend slijm. Verdampen is een veilige optie. Bij schimmels, mijten, ringworm etc is het mogelijk om verdunde oregano olie op te smeren, vraag dan om advies.

 

Spiritueel staat de olie voor loslaten. Het kan aromatisch worden ingezet om oude emoties te verwerken.

 

Gebruik

Bij de eerste tekenen van ziek worden kun je verdunde oregano onder je voeten smeren. Neem bijvoorbeeld de roller zodat je deze altijd bij de hand hebt. Rol over je keel bij keelklachten. Het helpt ook de keelchakra openen.

 

Bij buikklachten (zoals de ziekte van Crohn), word deze olie verdund op de buik ingesmeerd. 

Ook fijn in een massage mengsel. Smeer hiermee de borst in voor de luchtwegen of de ledematen om de spieren te ondersteunen. Zeker bij ontstekingsgerelateerde spierspanningen is Oregano fijn.

 

Wil je Oregano olie innemen, doe deze dan in een capsule. Wil je Oregano in recepten gebruiken? Een puntje van een prikkertje is voldoende, een druppel kan teveel zijn en je gerecht verpesten!

 

Voor dieren

Topisch smeren

Voor paarden, runderen en geiten: Verdun tot 2-5% (5-10 druppels per 10 ml draagolie - dat is 2 theelepels draagolie) en breng rechtstreeks aan op het gebied van zorg.
Voor honden - Verdun tot 0,5 - 1% (1-2 druppels per 10 ml dragerolie) en breng een kleine hoeveelheid aan op uw handen en masseer op het probleemgebied.

Topisch gebruik voor katten wordt niet aanbevolen. Probeer slechts één druppel in een diffuser op waterbasis te verdampen en laat de deur open zodat uw kat de kamer kan verlaten.

 

Inwendig gebruik

Heel fijn voor paarden, runderen en geiten: Tweemaal daags 1-2 druppels toevoegen aan het voer. Geen verdunning nodig voor inwendig gebruik bij grote dieren.


Bij honden: Verdun tot 5% (10 druppels in 10 ml draagolie).

Gebruik 1-2 druppels van deze verdunning en meng met natvoer of gebruik een Veggie Capsule.

 

Pluimvee (kippen, kalkoenen, enz.) en watervogels (zoals eenden) kunnen oregano goed verdragen: Voeg regelmatig 1 druppel essentiële olie per 2kg voer toe, dit kan de algehele gezondheid verbeteren. Let op met welk soort voer je gebruikt, als olie erop blijft zitten en niet intrekt zoals bij granen, kun je het beter in het water doen of een draagolie gebruiken. Een drupje in een liter drinkwater is prima, goed roeren!

Je kan het ook in een spray voor het verenkleed gebruiken tegen parasieten ed. 

Oregano kan het immuunsysteem ondersteunen en bescherming bieden bij parasieten. Mengsel altijd goed roeren/schudden.