Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Zuiver water

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 16:17

Mijn vriend en ik schrokken van een artikel dat Nederland een van de slechtste kwaliteit van water heeft (bv financieel dagblad 4 juli). Volgens de universiteit van Wageningen de slechtste waterkwaliteit uit EU! Er zitten teveel meststoffen zoals nitraat in, maar ook microplastics en verontreiniging door geneesmiddelen. Bron

Misschien proef je dat niet direct, maar we hebben ook wel erg veel kalk hier, dat merk je aan de waterkokers etc. Ik heb best moeite met gewoon water drinken, het scheelt om hier essentiële olie aan toe te voegen. Dan nog valt het me altijd zwaar op mijn buik en drink ik niet genoeg bij warm weer.

Omdat we het beide een gek idee vonden om slechte kwaliteit water te drinken, met nitraat en plastic, besloten we naar filters te kijken. Er zijn hele installaties die meer met het water doen dan filteren, maar daar is echt geen plek (of geld) voor in ons keukentje. Met wat navraag en onderzoek kwamen we uit bij de Aquaphor V2. Deze sluit je makkelijk aan op je kraan en kun je uitzetten wanneer je gewoon wilt afwassen ed. Ook gaat hij lang mee. De twee filters die erin zitten gaan voor ons huishouden (2 personen) bijna een jaar mee! Dat is geen grote investering zo.

Er is ook een kleiner model (1 filter) die je rechtstreeks aan de kraan maakt. Maar de filter gaat aanzienlijk minder lang mee en je moet t halve ding dan vervangen. Dat leek ons persoonlijk niet zo handig.

 

Nu drink ik gemakkelijk een paar glazen water weg, no problem!

 

> Neem contact op als je een waterfilter wilt bestellen, ik heb ze niet in voorraad.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.