Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Blue Tansy

Dit is de blauwe olie uit de Deep Blue mix, de mix voor spieren. Blue tansy (ofwel blauw boerenwormkruid) kan helpen om te verzachten, jeuk af te nemen en de zenuwen te kalmeren. Verdun de olie evt met insmeren want hij is inktblauw.

Ik vind het echt een magisch goedje.

 

Deze olie is NIET om in te nemen!

 

Chamazulene, een chemische component in Blue Tansy, zorgt voor de karakteristieke indigokleur en staat bekend om zijn huidverzachtende voordelen. Tegelijkertijd helpt het chemische component Sabinene om de verschijning van onzuiverheden te verminderen. Bij verdampen geeft Blue Tansy een zoet aroma. Het is perfect om in de huid te masseren(verdunt) na een lange dag werken of intensief sporten.

Masseren met Blue Tansy ondersteund ook de lymfeklieren.

 

Bij dieren wordt de olie gebruikt om blessures te verzachten. Ook kan de geur verwarde dieren helpen om weer vertrouwen te vinden.

 

Vroeger gebruikte men boerenwormkruid om wonden te helen, als diureticum en bij nierstoornissen. Van oorsprong werd Boerenwormkruid gebruikt voor angsten, tegen zenuwen en ook bij hormoonklachten. Ook zou het helpen als antihistaminicum.

 

Aromatische invloed: Boerenwormkruid is opbeurend, verfrissend en kalmeert een verwarde geest. Het helpt openen en uiten. Het kan ook helpen om vertrouwen en enthousiasme op te wekken. Het laat gevoelens van woede wegstromen en zelfcontrole terugkomen.

 

Blue Tansy heeft een zeer hoge resonantie-energie en heeft dus een hoge vibratie.
Ik vind deze olie heerlijk als ik overweldigd ben, ik smeer het bijna dagelijks op mijn voorhoofd. Het kan je helpen ontdekken wat irritatie veroorzaakt en negatieve gewoonten helpen loslaten.

 

Gebruik

Boerenwormkruid kan Aromatisch en Topisch worden gebruikt.

Het wordt met name ingesmeerd op de huid, het mag puur om de huid plaatselijk te ondersteunen maar verdunnen is prima. Maak jezelf een handige roller zodat je de olie altijd bij de hand hebt om jezelf te ondersteunen.

 

Voor dieren

Blue Tansy is een kamille achtige plant en hartstikke veilig voor dieren. Er bestaat een giftige plant die Tansy genoemd word, dat is dit NIET.

 

Blue Tansy is eigenlijk heel fijn om bij dieren te gebruiken.

Blue tansy is fijn bij angsten, om te kalmeren en ook voor wonden. De blauwe stof die in Blue Tansy en ook in Yarrow Pom zit bevorderd wondheling. Het kalmeert ook plaatselijk de huid. Het aroma is kalmerend voor een druk hoofd, overprikkeling, zwaarte.

Daarnaast heeft het stofjes die ondersteunen bij allergische klachten, zeker jeuk. Blue Tansy is een ondersteuner voor de nieren dus schroom niet om deze in te zetten terwijl je dier nierklachten heeft.

 

Verdun Blue Tansy olie als je hiermee je huisdier wilt ondersteunen. Niet dat het puur zou schaden maar daar is het simpelweg veel te duur voor, en de geur kan overweldigend zijn. Gebruik het aroma of masseer de olie lekker in.

Voor katten moet je het erg goed verdunnen, tot 1% is prima. Of verdampen dat mag altijd.