Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Guaiacwood

Paraguay is de thuisbasis van de Gran Chaco, het op één na grootste bos van Latijns-Amerika.

Door de ongewone bodem en het klimaat kunnen planten zoals de guaiacwood-bomen groeien die nergens anders endemisch voorkomen.

De behoefte aan landbouwgrond maakte de Gran Chaco tot een doelwit voor boeren die hun gezin wilden onderhouden. Gelukkig heeft onze geweldige Paraguayaanse inkooppartner een robuust bosbeheerplan ontwikkeld voor de inkoop van Guaiacwood essentiël olie, die het bos beschermt en banen creëert voor boeren.

Anders dan het broertje Palo Santo is deze boom duurzaam te kweken.
Zo is Guaiacwood olie niet alleen goed voor jou, ook voor de planeet!

 

Gebruik

Guaiacwood mag zo op de huid aangebracht om de huid te ondersteunen, het is heel voedend en verzorgend ook bij huidproblemen of wondjes.

De geur is heel aardend, dat is fijn bij stress/angst.

Het mag in de verdamper maar dit is niet de meest ideale manier van gebruik. Masseer het liever in!

 

Voor dieren

Een van de veiligste oliën voor dieren. Niet alleen super voor de huid, ook mentaal aardend en het weert insecten af. Het is dus altijd een topper om op te smeren.

Omdat Guaiacwood al gemengd is met gefractioneerde kokosolie, mag het zo opgesmeerd worden. Op de huid of op de oortjes voor het aroma.

 

Veilige olie voor alle dieren. Bij vogels niet teveel druppels in de verdamper, al is het een hard hout en daardoor een van de veiligste boomoliën.