Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Peppermint

In de eerste instantie een olie voor baasjes en niet per se voor dieren. Het verdampen van de olie kan altijd. Dit vermindert spanning, en geeft een geur van optimisme. Deze verbetert het humeur en bevordert focus. De geur kan al helpen bij hoofdpijn en misselijkheid.

 

Pepermunt heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, het ademhalingssysteem, spieren, botten en de huid. De geur geeft je focus terug en opent je neus.

 

Pepermunt werkt verkoelend. Men kan het insmeren bij warm weer (bv nek) of bij opvliegers. Maar ook bij koorts kan het ondersteunen, smeer het dan onder je voeten.

 

Pepermuntgeur houd insecten zoals mieren weg. Druppel het langs je deuren.

 

Katten kunnen gevoelig zijn voor Peppermint, smeer het niet op je dier.

 

Gebruik

Verdamp Peppermint olie voor een frisse focus.

Smeer onverdund op je slapen om te ondersteunen bij hoofdspanningen. Verschillende mensen hebben verschillende vormen van hoofdpijn, onderzoek daarom wat bij jou past.

 

Pas op met je ogen! Was je handen na gebruik zodat het niet per ongeluk in je ogen komt. Voorzichtig met gebruik tijdens de zwangerschap en bij hoge bloeddruk.

 

Deze CPTG goedgekeurde olie is wel 50 tot 70 keer sterker dan blaadjes munt. Deze olie is geschikt voor consumptie, bijvoorbeeld thee. Maar de olie is veel sterker dan de blaadjes munt, een druppel op een mok thee is erg sterk. Verdun het liever nog verder en roer goed door. Of probeer de capsules of beatlets(parels) voor inwendige ondersteuning.

 

Uiteraard word het ook gebruikt voor een frisse adem, in bijvoorbeeld tandpasta. Of maak zelf je mondwater met een druppeltje pepermunt erin.

Meng een druppel in je shampoo voor een verkoelend effect tegen jeuk. Doe dit niet puur, het is zo sterk en koud dat het verdovend werkt.

 

Druppel om het huis om ongedierte weg te houden.

 

NIET IN BAD GEBRUIKEN -> koelt teveel af