Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Spikenard

Speciale olie, veel gebruikt in parfums en ontspannende massage-oliën om z'n houtige, muskaatachtige geur. Nardus is familie van de Valeriaan. Het is dan ook te verdampen om een ontspannen en relaxte sfeer te creëren. Of doe een druppeltje op het kussen van je huisdier. Zorg dan wel dat er de optie is om weg te lopen van de geur.

Niet alleen is Nardusolie bekend om zijn opbeurende eigenschappen, maar het is ook een zeer aardende olie. Deze essentiële olie kan plaatselijk worden aangebracht om kalme of ontspannende gevoelens te bevorderen.

 

Vaak vergeten: Spikenard is super voor de huid! Voor plekjes en wondjes, maar ook jeuk en irritaties. Je mag het verdunnen en evt mengen met andere geurtjes die wat fijner ruiken. Dieren zijn juist dol op de geur!

 

doTERRA haalt de essentiële olie van Spikenard uit Nepal, waar ze een duurzaam inkomen kunnen leveren voor de oogstmachines en distilleerders van Spikenard. Omdat veel van deze oogstgebieden afgelegen zijn, kan het voor distilleerders en oogstmachines moeilijk zijn om het inkomen te ontvangen dat nodig is om hun families te onderhouden. Met het doTERRA Co-Impact Sourcing®-initiatief in Nepal kunnen Spikenard-oogsters en distilleerders genieten van eerlijke, tijdige betalingen.

 

Gebruik

Bij slaap problemen kun je Spikenard verdampen in een diffuser naast je bed, of voor je huisdier in de buurt van zijn slaapplek.

De olie ruikt naar Valeriaan en dat vind niet iedereen lekker.

 

Als je de kalmerende voordelen van Spikenard etherische olie wilt ervaren, breng deze dan verdund aan op de slapen of achterkant van de nek.

Smeer Spikenard olie onder de voeten als je de geur vies vind, maar toch wilt genieten van het rustgevende effect. Ook stimuleert Spikenard het immuunsysteem wanneer je dagelijks een druppel onder je voeten smeert. 

 

Mensen gebruiken Spikenard olie vaak voor de huid vanwege de reinigende en zuiverende eigenschappen. Men kan een paar druppels olie toevoegen aan uw dagelijkse gezichtsreiniger of uw favoriete cremé. Het kan helpen bij huidbeschadigingen zoals wondjes vanwege de antibacteriële werking. Verdun dan de olie en gebruik niet teveel.

 

Voor dieren

Zeer geschikt voor dieren. Vooral katten zullen de geur meer waarderen dan wij!

 

Spikenard is kalmerend bij gevoelens van boosheid en weerstand tot slachtoffergevoel en ondankbaarheid. Bijvoorbeeld dieren die moeite hebben met veranderingen die in onze ogen goed zijn, maar dat inzicht heeft een dier niet. Het ondersteund gevoelens van acceptatie, voldoening en vrede.

 

Spikenard kan ook fijn zijn voor de huid. Het kan verdunt op de plek van het betreffende orgaan gesmeerd worden ter ondersteuning. Verdun het voor je het op de huid/vacht aanbrengt in een draagolie. Bij paarden mag het evt puur op de huid. Voor honden mag men 2 a 3 druppels in 5ml draagolie doen. Voor katten mag het nog iets verder verdund, al vinden ze de geur vast geweldig.

 

Fijn voor alle diersoorten. Laat altijd even snuffelen om te zien welke geur ze verkiezen.