Jij en je huisdier in balans

Cypress

Deze olie gebruikte ik al voordat ik doTERRA kende. Ik had altijd ontzettend veel nodig voor wat effect. Maar van de pure oliën van doTERRA is een druppeltje echt genoeg. Beter nog: verdun de olie in een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie (hierboven te zien).

Zo kun je een lekker massagemengsel maken!

 

Cypress kan mogelijk een positief effect hebben op reumatische artritis en pijnklachten. Het helpt met name de doorstroming in je lijf, op alle vlakken. Ook heeft Cypress een positief effect op bijnieren en hormonen.

 

Cypress is dé olie om mentaal en fysiek stroming te brengen. Cypress helpt de doorbloeding en heeft een aardend, maar stimulerend effect op de emoties. Massages hiermee zijn dus bevorderend voor je inwendige functioneren, je huid maar ook voor je mentale welzijn!

Naast deze talloze voordelen heeft Cipresolie een vernieuwend en opwekkend aroma. Hij word ook verdampt bij rouwverwerking.

 

Gebruik

- Meng in een massageolie met andere oliën zoals Blue Tansy, Spearmint of Vetiver, afhankelijk van je wensen.

- Breng Cypress olie aan op je benen en voeten bij vermoeide ledematen, of bij spataderen.

- Doe wat Cypress in je badzout en geniet van een ontspannen bad.

- Verdamp Cypress olie eventueel met andere dennen olie en/of Cedarwood voor een heerlijke bosgeur in huis.

 

Voor dieren

Cypress is een goede olie voor dieren, met name paarden bij massages om de doorbloeding te steunen maar ook bij rouwverwerking, om stroming in emoties te brengen. Ondersteund de bijnieren en brengt ook stroming in blaas/nieren. Fijn bij spierkrampen.

Verdampen kan om de luchtwegen te ondersteunen.

Verdun goed voor honden en andere kleine dieren. Het is goed te mengen met andere oliën zoals Lemongrass of Marjoram.