Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Tumeric (Kurkuma)

Kurkuma essentiële olie is stoomgedistilleerd uit de kurkumawortel en heeft twee unieke chemische bestanddelen, Turmeron en ar-Turmeron. Van beide componenten is aangetoond dat ze ons lichaam helpen bij de opname van curcumine, een sterke antioxidant en de belangrijkste stof die wordt aangetroffen in rauwe kurkumawortel en kurkuma-extract.

 

De kurkuma van doTERRA wordt in Nepal en India geteelt als tussengewas, tussen mais en riet. Zo hebben de boeren daar optimaal profijt van hun grond. Het helpt de grond onkruidvrij te houden en vermindert afvloeien van aarde. De vrouwen verzamelen de wortels voor de olie verwerking. Zo krijgen de gezinnen daar een beter inkomen, waardoor ze een mislukte oogst kunnen overleven en hun kinderen naar school kunnen.

Dat is een van de vele voorbeelden hoe 'doTERRA Sourcing' goed met de aarde en mens omgaat. En daar help jij aan mee door oliën van doTERRA te kopen. Meer weten, kijk eens bij sourcetoyou.com
 
Kurkuma essentiële olie is beter opneembaar dan kurkuma poeder (je hebt er geen zwarte peper bij nodig). Maar het kan elkaar ook versterken dus je mag het samen innemen evt.
 

Kurkuma:

  • Helpt gezonde metabolische functies ondersteunen.
  • Bevordert de algehele gezondheid van de cellen.
  • Helpt een gezonde cellulaire integriteit te ondersteunen.
  • Ondersteunt de natuurlijke afweer van het immuunsysteem.
  • Tijdens het verdampen biedt kurkuma een emotionele oppepper
  • Ondersteund de huid, druppel eens in je gezichtsverzorging!

 

Kurkuma mag niet gebruikt worden bij medicatie voor diabetes omdat de effecten hetzelfde zijn en dus versterkt worden.

 

Gebruik

Kurkuma is heerlijk voor de huid, druppel in je cremé voor dagelijks gebruik. De olie geeft géén gele kleur.

 

Neem inwendig voor lichamelijk effect, dat kan in een capsule. Nu bevatten vele supplementen van doTERRA ook Tumeric olie, samen met het tummy tamer complex is innemen een stuk milder.

Men kan het ook verdund op de huid aanbrengen, op de plek van het orgaan dat je wilt ondersteunen.

 

Maak je eigen kurkuma thee door kokosmelk, thee en één tot twee druppels Kurkuma essentiële olie te combineren.

Bij het gebruik van kurkuma essentiële olie in de keuken kun je beginnen met de tandenstokermethode: doop een tandenstoker in het flesje essentiële olie, roer ermee in je gerecht, proef en herhaal dit tot je de gewenste hoeveelheid hebt toegevoegd.

 

Voor dieren

Gebruik voor dieren inwendig liever alleen op advies, met ondersteuning. Als je een dier hebt dat het altijd warm heeft, is dit misschien niet de geschikte olie omdat ie verwarmend is.

Kurkuma kan zwaar zijn voor bepaalde organen, bijvoorbeeld bij oudere honden en is daarom niet voor iedereen geschikt. Van de andere kant ondersteund Kurkuma het metabolisme en de lever. Het is een krachtige antioxidant. Kurkuma ondersteund ook een gezonde cellen, een beschermer. Wil je het inwendig aan je hond geven, doe dit dan eerst verdund (bv met lijnzaad of kokosolie) om te kijken hoe het gaat.

 

Opsmeren mag wel. Verdun het dan tot 1 à 2 % in een draagolie. Dus 1 à 2 druppels in 100 druppels draagolie.

Het is ook heel fijn voor bv teken weg te jagen. Verdampen jaagt alle insecten uit je huis (ruikt misschien niet zo lekker).

Kurkuma wordt ook veel gebruikt voor gewrichten. Inwendig en uitwendig.

 

Paarden nemen Kurkuma veel beter op, en de essentiële olie is beter opneembaar dan een kurkumapoeder. Poeder alleen is niet zo opneembaar, het heeft zwarte peper of reversatrol nodig en een vet zoals kokosolie. Kurkumapoeder met de essentiële olie is super! Deze helpen elkaar. 

Geef een paard twee maals daags 2-3 druppeltjes onder het voer of in wat lijnzaadolie. Verhoog dosis als nodig.

 

Kurkuma mag niet gebruikt worden bij medicatie voor diabetes omdat de effecten hetzelfde zijn en dus versterkt worden.