Jij en je huisdier in balans

Tumeric (Kurkuma)

Kurkuma essentiële olie is stoomgedistilleerd uit de kurkumawortel en heeft twee unieke chemische bestanddelen, Turmeron en ar-Turmeron. Van beide componenten is aangetoond dat ze ons lichaam helpen bij de opname van curcumine, een sterke antioxidant en de belangrijkste stof die wordt aangetroffen in rauwe kurkumawortel en kurkuma-extract.

 

De kurkuma van doTERRA wordt in Nepal en India geteelt als tussengewas, tussen mais en riet. Zo hebben de boeren daar optimaal profijt van hun grond. Het helpt de grond onkruidvrij te houden en vermindert afvloeien van aarde. De vrouwen verzamelen de wortels voor de olie verwerking. Zo krijgen de gezinnen daar een beter inkomen, waardoor ze een mislukte oogst kunnen overleven en hun kinderen naar school kunnen.

Dat is een van de vele voorbeelden hoe 'doTERRA Sourcing' goed met de aarde en mens omgaat. En daar help jij aan mee door oliën van doTERRA te kopen. Meer weten, kijk eens bij sourcetoyou.com
 

Kurkuma:

  • Helpt gezonde metabolische functies ondersteunen.
  • Bevordert de algehele gezondheid van de cellen.
  • Helpt een gezonde cellulaire integriteit te ondersteunen.
  • Ondersteunt de natuurlijke afweer van het immuunsysteem.
  • Tijdens het verdampen biedt kurkuma een emotionele oppepper
  • Ondersteund de huid, druppel eens in je gezichtsverzorging!

Gebruik

Kurkuma is heerlijk voor de huid, druppel in je cremé voor dagelijks gebruik. De olie geeft géén gele kleur.

 

Neem inwendig voor lichamelijk effect. Kurkuma is echter zwaar voor bepaalde organen en niet voor iedereen geschikt. Vele supplementen van doTERRA bevatten ook Tumeric olie, samen met het tummy tamer complex is innemen een stuk veiliger.

Men kan het ook verdund op de huid aanbrengen, op de plek van het orgaan dat je wilt ondersteunen.

Gebruik voor dieren alleen op advies, met ondersteuning.

 

Maak je eigen kurkuma thee door kokosmelk, thee en één tot twee druppels Kurkuma essentiële olie te combineren.

Bij het gebruik van kurkuma essentiële olie in de keuken kun je beginnen met de tandenstokermethode: doop een tandenstoker in het flesje essentiële olie, roer ermee in je gerecht, proef en herhaal dit tot je de gewenste hoeveelheid hebt toegevoegd.