Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Lemongrass

Lemongrass is geen citrus olie maar heeft wel een frisse citrusgeur, de olie komt van citroengras. Misschien ken je citroengras van de rustgevende thee die hiervan gemaakt wordt. Lemongrass olie wordt ook gebruikt voor het rustgevende maar revitaliserende aroma, of om in te masseren. Het ondersteund spieren, bindweefsel en andere weefsels.

Lemongrass olie is kalmerend voor het centrale zenuwstelsel. Probeer de geur eens uit om te zien of deze bij je past.

Het is een voordelige olie. De geur is sterk, en men heeft niet veel nodig van deze olie om gebruik te kunnen maken van de reinigende en versterkende eigenschappen.

 

Gebruik

Altijd verdunnen bij gebruik op de huid. Ruim verdunnen bij dieren.

 

- Verdampen van deze olie helpt de lucht reinigen.

- Maak een massagemengsel voor de spieren of voor een lymfemassage met bijvoorbeeld 10-15 ml draagolie, 2 druppels Lemongrass en 3 druppels Marjoram. Dit zijn beide verwarmende elementen.

- Lemongrass mag in de keuken gebruikt worden maar let op dat je niet teveel neemt. Neem wat via een prikkertje uit het flesje en voeg dit toe aan je gerecht. Neem niet meer dan een druppel per dag in.

- Druppel op een geursteentje om insecten weg te houden. Zet deze bijvoorbeeld in je plantenbak tegen bepaald ongedierte.

 

Voor dieren

Helpt insecten afweren vanwege de sterke geur. Goed verdunnen bij topisch opbrengen. Lemongrass mag in de verdamper bij alle dieren. Handig om de lucht te reinigen en een frisse opbeurende geur in huis te brengen (rustgevend voor zenuwstelsel).

Vooral fijn in een massage voor spieren en lymfe. Verdun het dan goed voor je het opbrengt. Gebruik het bijvoorbeeld bij paarden met peesblessures, spier- of gewrichtsklachten, maar ook fijn bij virussen, bacteriën en schimmels.

 

(raadpleeg natuurlijk altijd een dierenarts bij klachten)