Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Black Spruce

De oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruikten Zwarte Spar al om hun huidconditie te verbeteren en als onderdeel van hun spirituele en helende praktijken. Het is een krachtige essentiële olie van hout en wordt gedistilleerd uit de naalden en takken van de Picea mariana.

 

De stammen van Black Spruce worden te klein en te zacht beschouwd voor hout, daarom worden ze voornamelijk gebruikt in papier en diverse andere op hout gebaseerde producten. Nadat de stammen zijn gestript, blijven de overblijfselen in feite als afval rotten. Dit creëert een probleem dat zowel het milieu als de lokale economie beïnvloedt.

Samen met zijn oogstpartner bedacht doTERRA een milieuvriendelijke manier om de meest waardevolle delen van de Black Spruce-boom te gebruiken: de takken en bladeren (naalden) die de geurende etherische oliën bevatten.

Eerst worden de overgebleven takken en naalden met stoom gedestilleerd, vervolgens wordt de resterende puree verbrand en de resulterende stoom wordt gebruikt om de extractie van etherische oliën te vergemakkelijken.

doTERRA heeft een ingenieus gesloten systeem mogelijk gemaakt dat gunstig is voor het milieu, verschillende bedrijven, en vooral voor jullie, die nu toegang hebben tot deze prachtige essentiële olie!

 

Het hoog gehalte bornylacetaat bevordert gevoelens van ontspanning en kalmte (daarom zit deze olie in de Balance blend).

De geur van deze Dennenolie ondersteund niet alleen de luchtwegen maar ook helpt het je weer bij jezelf terug te komen. Dennenbomen bieden een soort bescherming aan, het aard en verankerd.

 

Vanwege de aparte chemische samenstelling heeft Black Spruce een aantal eigenschappen die je normaal gesproken niet associeert met boomoliën: Black Spruce is heel reinigend, waarschijnlijk vanwege de concentratie van delta-3-careen.

Dit maakt het niet alleen geweldig voor gebruik in huis, maar ook voor uw dagelijkse persoonlijke verzorging.

 

Gebruik

  • Combineer na flinke inspanning 1 tot 2 druppels zwarte spar met een draagolie en masseer in voor kalmerend comfort
  • Breng op de huid om kleine huidirritaties te helpen verzachten
  • Doe wat in je vochtinbrengende crème om het ontstaan van oneffenheden te helpen verminderen en een gezonde huid te bevorderen
  • Breng aan op de nek gedurende de dag om het gevoel van harmonie en evenwicht te bevorderen
  • Maak een roller en doe dagelijks op de polsen en onder de voeten als een vorm van bescherming
  • Voeg een paar druppels toe aan uw normale gezichtsreiniger om onzuiverheden te verminderen.
  • Meerdere experimentele onderzoeken hebben ook aangetoond dat Black Spruce kan helpen om de tanden schoon te houden wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een tandpasta/mondwater.

Houd er rekening mee dat Black Spruce niet wordt aanbevolen voor intern gebruik!