Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Lime

Naast dat Limoen erg lekker is in een drankje, doet de geur veel voor je gemoedstoestand. Daarom kan het ook je huisdieren helpen, dieren nemen veel van onze stress over. Verdampen helpt bij uitputting, bij depressie of lusteloosheid. Het kan helpen bij boosheid of juist bij verdriet. De geur werkt stressverlagend. Limoenolie verdampen ondersteund het immuunsysteem en is bij alle vormen van infecties prettig.

De hoge concentratie Limoneen tot 80% (Monoterpenen) kan bijdragen aan een goed effect op onze spijsvertering. Verder ondersteund limoenolie de huid en het bindweefsel strakker te maken dus kan ook ingezet worden bij bijvoorbeeld cellulitis. Limoenolie versterkt ook de nagels.

 

Citroen en Limoen ruiken heel anders, smaken heel verschillend ook. Probeer uit wat bij jou past!

 

Katten houden niet van citrusoliën. Men mag het wel verdampen, zorg dat ze de mogelijkheid hebben om de ruimte te verlaten.

 

Gebruik

Men kan altijd genieten van de heerlijke geur in een diffuser.

Of smeer Lime op de onderkant van je voeten! Altijd een goede optie. Onder onze voeten zitten de grofste poriën van ons lichaam en zorgt ervoor dat de olie binnen 30 seconden in onze bloedbaan wordt opgenomen en zijn weg zoekt in je lichaam waar het nodig is. Gebruik eventueel de reflexpunten onder de voeten voor een nog beter resultaat.

 

Lime is reinigend dus mag in je gezichtsreiniger of scrub worden toegevoegd.

Let wel op met insmeren van citrus olie en zonlicht, ook Lime olie is fototoxisch. Vermijd de zon en UV-licht na gebruik van Limoenolie op de huid voor minstens 12 uur. En meng altijd met een draagolie voor je het op de huid smeert!

 

Lime mag ingenomen worden, voeg toe aan een flesje water om makkelijk te hydrateren. Het is lekker en gezond!

 

*Neem nooit te veel oliën in op een dag en gebruik alleen PURE olie hiervoor.