Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Gember

Weet jij alle voordelen van Gember?

Gemberolie werd tot 4000 jaar geleden al gebruikt over verschillende streken van de wereld. Het werd vroeger in ieders voeding gedaan om epidemieën af te weren.

Misschien wist je dat Gemberwortel wel eens aan thee wordt toegevoegd voor keelklachten en misselijkheid, om je spijsvertering en immuunsysteem te helpen. Bedenk maar eens wat geconcentreerde essentiële olie dan voor je kan doen!

Het verwarmd en kan daarmee spieren ondersteunen, of helpen bij koude handen en voeten. Het is een versterkend middel dat rondom ziekte of ouderdom van pas kan komen.

 

Aromatisch kan Gember olie helpen om fysieke energie te krijgen. Ook zou het aroma moed geven.

 

De essentiële olie van doTERRA gember, afkomstig uit Madagaskar, is afkomstig van de verse wortelstok van de gemberplant - de ondergrondse stengel van een plant die uit het wortelgestel schiet. Het wordt hier duurzaam geteeld.

 

Gebruik

Gember olie mag verdampt worden voor aromatisch effect.

Deze olie word veel in de keuken gebruikt. Eén druppel is net zoveel als één hele gember, neem dus niet teveel! Gebruik in zoete en hartige recepten.

Gebruik wat olie in wat afgekoelde thee voor optimaal gebruik, hete thee maakt veel goede stofjes kapot. Ook hier is een druppel erg veel, genoeg voor een kan thee! Innemen kan natuurlijk ook met capsules. Onderzoek eerst of deze olie wel bij jou past. Vraag gerust advies.

 

Neem geen gember in als je koorts hebt, de olie is verwarmend. Ook vermijden bij galstenen en maagzweren.

Het heeft een wat bloedverdunnend effect.

 

ALTIJD VERDUNNEN BIJ TOPISCH GEBRUIK

 

Bij dieren

Bij dieren heeft het insmeren of verdampen (1 druppel hè, geen 100) de voorkeur. Verdampen van gember heeft invloed op eetlust en spijsvertering.

Wil je het toch intern geven, er zijn onderzoeken gedaan die laten zien dat verdunde Gember olie veilig is bij huisdieren. Men zou dan het beste 1 drup essentiële olie kunnen verdunnen in ten minste 30ml draagolie zoals lijnzaad of zwarte komijnolie, en dit in het voer mengen.

 

Paarden zijn natuurlijk wat zwaarder en kunnen wat meer hebben. Toch doen we Gember meestal opsmeren. Wil je het inwendig geven, doe dat dan toch liever verdund omdat dit dan beter verdeeld door het voer en minder scherp smaakt.

Paarden vinden Gember bijvoorbeeld prettig op spieren en gewrichten. Maak een mengsel van 10 druppels Ginger met bijvoorbeeld 10 druppels Marjoram en 10 druppels Copaiba, en meng dit in 200ml draagolie als spiergel.

 

Voor honden kunnen we nog wat verder verdunnen bij het opsmeren of gebruik de Zengest blend voor de spijsvertering.

Voor katten kunnen we het beter bij verdampen houden, of de verdunde blend Tamer opsmeren.