Jij en je huisdier in balans

Gember

Weet jij alle voordelen van Gember?

Gemberolie werd tot 4000 jaar geleden al gebruikt over verschillende streken van de wereld. Het werd vroeger in ieders voeding gedaan om epidemieën af te weren.

Misschien wist je dat Gemberwortel wel eens aan thee wordt toegevoegd voor keelklachten en misselijkheid, om je spijsvertering en immuunsysteem te helpen. Bedenk maar eens wat geconcentreerde essentiële olie dan voor je kan doen!

Het verwarmd en kan daarmee spieren ondersteunen, of helpen bij koude handen en voeten. Het is een versterkend middel dat rondom ziekte of ouderdom van pas kan komen.

 

Aromatisch kan Gember olie helpen om fysieke energie te krijgen. Ook zou het aroma moed geven.

 

De essentiële olie van doTERRA gember, afkomstig uit Madagaskar, is afkomstig van de verse wortelstok van de gemberplant - de ondergrondse stengel van een plant die uit het wortelgestel schiet. Het wordt hier duurzaam geteeld.

 

Gebruik

Gember olie mag verdampt worden voor aromatisch effect.

Deze olie word veel in de keuken gebruikt. Eén druppel is net zoveel als één hele gember, neem dus niet teveel! Gebruik in zoete en hartige recepten.

Gebruik wat olie in wat afgekoelde thee voor optimaal gebruik, hete thee maakt veel goede stofjes kapot. Ook hier is een druppel erg veel, genoeg voor een kan! Innemen kan natuurlijk ook met capsules, onderzoek of deze olie wel bij jou past. Vraag gerust advies.

 

Let op met huisdieren. Gemberolie bevat Fenolen die bijvoorbeeld katten niet goed kunnen afbreken. Bij honden en paarden kan het verdund worden ingesmeerd.

Neem geen gember in als je koorts hebt, de olie is verwarmend. Ook vermijden bij galstenen en maagzweren.

Het heeft een wat bloedverdunnend effect.

 

ALTIJD VERDUNNEN BIJ TOPISCH GEBRUIK