Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Neroli

Deze voelde ik gelijk tot aan mijn voeten mijn lijf binnenkomen! Het ontspande mijn spieren waardoor ik gelijk wou gaan zitten en rust nemen. Ook veel dieren om me heen vinden deze geur direct interessant.

 

Neroli komt van de bloem van de bittere sinaasappelboom en heeft een zoet, fris, fleurig aroma.

Er komen dus drie oliën van deze boom, Neroli van de bloem, Petitgrain van de bladeren/twijgen en Bittere Sinaasappel van de schil van de sinaasappel. Hoewel andere oliën afkomstig zijn van dezelfde bron, blijft Neroli zeldzaam onder de citrusoliën!

Door de bestanddelen (namelijk de monoterpenen) is Neroli erg kalmerend en ook reinigend. Bovendien schijnt het zoete, bloemige aroma van etherische olie van Neroli een gevoel van rust te creëren. Deze specifieke eigenschap is waarom Neroli een van de oliën was die werd gekozen om deel uit te maken van de Adaptiv Calming Blend van doTERRA. 

 

Neroli Touch kan door de reinigende eigenschappen ook worden gebruikt om de huid te kalmeren en de verschijning van onzuiverheden te verminderen.

 

Voor angstige dieren kan Neroli aroma worden ingezet, ook ondersteund het bij emotionele uitputting. Dit kan zijn in periode van rouw of diep verdriet. Het schijnt zelfs zo te zijn dat bijna alle dieren in een stadium van rouw voor Neroli olie kiezen.

 

Gebruik

  • Houd je huid mooi en gezond door Neroli Touch direct op de huid aan te brengen voordat je een crème gebruikt.
  • Combineer Neroli Touch met essentiële oliën van Lavendel, Ylang Ylang en Marjolein voor een ontspannende en aromatische massage-ervaring.
  • Breng gedurende de dag aan voor een goed humeur en geniet van de zoete citrusachtige geur
  • Gebruik Neroli Touch elke dag als jouw nieuwe, persoonlijke parfum
  • Als je wilt ontspannen, breng dan Neroli aan op je handpalmen en haal drie keer diep adem om meer rust te voelen.
  • Hoofdspanningen? Wrijf deze handige roller over je slapen.
  • Neem de roller mee in je tas voor onverwachtse spanningen onderweg.