Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Citronella

Citronella is de meest bekende olie tegen muggen en andere insecten. Maar deze olie is niet alleen handig om insecten af te weren.

Citronella heeft reinigende eigenschappen die heel fijn zijn voor huid en haar. Ook bevat deze olie veel geraniol, een stofje dat cellen ondersteund maar ook het zenuwstelsel en de spijsvertering. Het kan dus ontzettend veel voor je doen!

 

Gebruik

- gebruik op de huid of in de verdamper om insecten te weren. Je mag het verdunnen in draagolie voor je het op de huid smeert.

- Het kan gebruikt worden voor je nagels en voeten, verdun het dan met een draagolie.

- drup het in je shampoo!

- Voeg Citronella toe aan je poetsspray voor de reinigende eigenschappen.

- Verdamp voor het aroma. De geur van Citronella kan helpen met eetlust opwekken, bijvoorbeeld fijn voor oudere of herstellende dieren. Tevens heeft het eigenschappen die de lever ondersteunen en cortisol (stresshormoon) verlagen! Dus Citronella in de verdamper is altijd een goed idee!

 

NIET voor inwendig gebruik

 

Voor dieren

Je denkt misschien niet direct aan dieren bij deze olie. Maar citronella is niet alleen handig om muggen weg te houden, ook vlooien en teken!

 

Druppel het daarom in je afweermengsel en doe dit regelmatig op de huid. Dit kan met druppelen of in een spray zoals de Terrashield. Wanneer we essentiële olie zoals citronella in een draagolie doen, blijft het wat langer op de huid aanwezig, en is de geur ook wat minder heftig voor het dier zelf. Druppel dus enkele druppels essentiële olie in een 10ml draagolie fles of spray. Men moet dit regelmatig opnieuw aanbrengen!

 

Verdampen ondersteund het herstel van onze huisdieren. Laat je dier snuffelen of Citronella zijn voorkeur heeft of niet.