Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Eucalyptus

Eucalyptus wordt niet veel gebruikt bij dieren. Katten kunnen er gevoelig voor zijn, dus deze olie dus deze is beter te vermijden. In de verdamper met de deur open is het echter prima!

Het kan wel de lucht reinigen door verdamping in bijvoorbeeld een paardenstal, handig bij rondzwervende virussen en bacteriën.

 

Wel is deze olie heerlijk voor baasjes. Hij mag in de diffuser maar wordt ook gebruikt op de huid. Verdampen helpt wel om de lucht te zuiveren, vanwege de antibacteriële, antivirale en ook insectwerende bestanddelen.

 

De belangrijkste bestanddelen van eucalyptus zijn eucalyptol en alfa-terpineol, wat het een ideale olie maakt voor een verzachtende massage.

Eucalyptus bevordert gevoelens van ontspanning en vrije luchtwegen bij verdampen of bij insmeren op de borststreek.

 

Gebruik

  • Voeg één druppel eucalyptus toe aan een moisturizer of huidolie naar keuze en breng in ronddraaiende bewegingen aan op de huid
  • Gebruik samen met oliën uit Lavendel, Douglas Spar en Cipres voor de kalmerende, ontspannende kwaliteiten. Verdun in een draagolie en masseer lekker in!
  • Wrijf op de borst bij uitdagingen aan de ademhaling of spanning op dit gebied.
  • Maak een roller om bij een immuundipje op de keel te smeren.
  • Smeer (verdunt) in voor je de bos in gaat, om insecten op afstand te houden. Of maak een rollertje/spray om mee te nemen onderweg.

 

Gebruik voor dieren

De geur wordt gebruikt bij: Gefrustreerde woede, veranderingen in het leven, dieren die emotioneel aanhankelijk zijn. Dan verdampen we de olie.


Bij paarden, schapen, runderen, geiten en andere grote dieren

- voor ademhalingsondersteuning en om spanning te verlichten -

plaatselijk aanbrengen op het betreffende gebied, of verdunnen met gefractioneerde kokosolie en op de borst wrijven.


Bij honden verdunnen voor plaatselijk gebruik, tot 1% (1 druppel per 100 druppels Draagolie zoals gefractioneerde kokosolie)


Wees voorzichtig bij katten met gevoelige luchtwegen
Wees voorzichtig in de buurt van zeer jonge dieren