De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Voor mensen

Men kan een olie inhaleren voor het aroma, topisch op de huid aanbrengen, of innemen mits de olie daar geschikt voor is.

 

Het aroma wordt meestal gebruikt om je emotie en gemoedstoestand te beïnvloeden. Via de neus komt het ontzettend snel in het zenuwstelsel. Dit kan door enkele druppels in een verdamper oftewel diffuser te doen, samen met water. Gebruik nooit een oliebrander! Dit veranderd de samenstelling van de olie.

Het aroma kan ook worden opgenomen door aan te brengen op pols of nek natuurlijk.

 

Insmeren kan ook wanneer de olie specifieke voordelen voor de huid heeft. Lavendel, Copaiba en Frankincense worden hier veel voor gebruikt. Vaak wordt de olie dan verdunt in een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie. Ook kan men de essentiële olie mengen in je favoriete cremé of ander huidverzorgingsproduct.

Een andere reden om de olie te smeren is als je de geur niet prettig vindt, maar wel de voordelen wilt ervaren. Smeer dan de olie onder je voeten! Hier bevinden zich grove poriën waardoor de essentiële olie snel opgenomen wordt. Ook is dit een plek die minder gevoelig is voor huidirritatie.

 

Innemen richt zich op de lichamelijke werking, bijvoorbeeld om de spijsvertering te ondersteunen, om het celherstel te ondersteunen of om te helpen bij een betere nachtrust. Neem nooit teveel druppels op een dag in, aangezien deze ontzettend geconcentreerd zijn. Je zou ten slotte ook geen 10 sinaasappels of citroenen op een dag eten. Er zijn ook vaak capsules te krijgen om het gebruik wat makkelijker te maken.

 

Ook zijn er oliën met reinigende bestanddelen die je naast de heerlijke geur kan inzetten om je huis op een natuurlijke manier te poetsen, vooral fijn met kinderen en huisdieren! Lees onder andere over natuurlijk schoonmaken in dit gratis magazine (download).


Aanvraag Sample essentiële olie

Wil je eerst een sample uitproberen? Vraag het hier aan!

 Contra-indicties

Essentiële olie van PURE MERKEN is veilig. Maar Less is More.

Neem niet 100 druppels op een dag, dat is ook helemaal niet nodig. Ik raad eigenlijk altijd maar 1 druppel tegelijk in bij inwendig gebruik. Het is namelijk geconcentreerd en je zou bijvoorbeeld ook geen 20 citroenen in een keer innemen.

Let altijd op met 'hete' oliën, deze MOETEN verdund worden bij opsmeren(in draagolie) of innemen (kan in capsule). Dat zijn Kaneel, Kruidnagel, Oregano, Tijm en Lemongrass. Er is altijd een vervanger mogelijk als je deze wilt vermijden.

 

Gevoelige huid

Verdun gewoon alle oliën als je het niet zeker weet, of als je een gevoelige huid hebt. Dan zit je altijd goed. Voor dieren en kinderen ook altijd verdunnen. De meest milde oliën zijn Roomse Kamille, Lavendel, Roos en Frankincense.

 

Bij bloedverdunners

Als je bloedverdunners neemt moet je opletten met de volgende oliën: Anijs, Basilicum, Berk, Kaneel, Kruidnagel, Copaiba, Venkel, Gember, Helichrysum, Oregano, Rozemarijn, Tijm, Wintergreen.

 

Bij Epilepsie

Let op met Basilicum, Venkel, Eucalyptus, Rozemarijn, Blue Tansy en Wintergreen. Jasmijn is mogelijk een fijne vervanger, die wel safe is.

 

Bij hoge bloeddruk

Let op met YlangYlang aangezien deze de bloeddruk reguleert. Wanneer er medicatie is, kan dit de medicatie versterken.

Verder is het opletten met Pepermunt, Rozemarijn en Tijm.

 

Bij zwangerschap

Bij zwangerschap is het opletten met bepaalde kruiden en voedingsmiddelen, en dus ook met essentiële olie. Let op met: Basilicum, Berk, Kaneel, Douglas Fir, Venkel, Lemon Myrtle, Marjolein, Melisse, Oregano, Rozemarijn, Tijm, Kurkuma, Wintergreen. En dus ook met de mengsels: On Guard, DDR Prime, Zendocrine, Zengest, Smart & Sassy, Deep Blue, Clary Calm.

 

Eigenlijk zijn de rollers altijd veilig in gebruik, deze zijn al gemengd met gefractioneerde kokosolie en dus milder voor je lijf. Dat betekend overigens niet dat ze minder goed werken!

 

Bij alles: Luister naar je lichaam. Wissel af en denk logisch na.