Jij en je huisdier in balans

Voor mensen

Men kan een olie inhaleren voor het aroma, topisch op de huid aanbrengen, of innemen mits de olie daar geschikt voor is.

 

Het aroma wordt meestal gebruikt om je emotie en gemoedstoestand te beïnvloeden. Via de neus komt het ontzettend snel in het zenuwstelsel. Dit kan door enkele druppels in een verdamper oftewel diffuser te doen, samen met water. Gebruik nooit een oliebrander! Dit veranderd de samenstelling van de olie.

Het aroma kan ook worden opgenomen door aan te brengen op pols of nek natuurlijk.

 

Insmeren kan ook wanneer de olie specifieke voordelen voor de huid heeft. Lavendel, Copaiba en Frankincense worden hier veel voor gebruikt. Vaak wordt de olie dan verdunt in een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie. Ook kan men de essentiële olie mengen in je favoriete cremé of ander huidverzorgingsproduct.

Een andere reden om de olie te smeren is als je de geur niet prettig vindt, maar wel de voordelen wilt ervaren. Smeer dan de olie onder je voeten! Hier bevinden zich grove poriën waardoor de essentiële olie snel opgenomen wordt. Ook is dit een plek die minder gevoelig is voor huidirritatie.

 

Innemen richt zich op de lichamelijke werking, bijvoorbeeld om de spijsvertering te ondersteunen, om het celherstel te ondersteunen of om te helpen bij een betere nachtrust. Neem nooit teveel druppels op een dag in, aangezien deze ontzettend geconcentreerd zijn. Je zou ten slotte ook geen 10 sinaasappels of citroenen op een dag eten. Er zijn ook vaak capsules te krijgen om het gebruik wat makkelijker te maken.

 

Ook zijn er oliën met reinigende bestanddelen die je naast de heerlijke geur kan inzetten om je huis op een natuurlijke manier te poetsen, vooral fijn met kinderen en huisdieren! Lees onder andere over natuurlijk schoonmaken in dit gratis magazine (download).


Aanvraag Sample essentiële olie

Wil je eerst een sample uitproberen? Vraag het hier aan!