De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Sandelwood

Hawaiiaans sandelhout, dat duurzaam afkomstig is van het grote eiland van Hawaï, heeft kalmerende eigenschappen en bevordert een jeugdig uitziende teint. Sandelhout is zeer goed voor de huid, waardoor je het vaak zult vinden in lichaams- en gezichtsverzorgingsproducten. Deze rijke, zoetgeurende essentiële olie wordt al duizenden jaren gebruikt om een gevoel van kalmte te creëren. De grondende en verkwikkende eigenschappen maken het een perfecte olie om in de massage te verwerken.

 

Indiaas Sandelhout is een geliefd ingrediënt in wierook en bij meditaties om mindfulness te bevorderen. Net als Hawaïaans Sandelhout geeft Indiaas Sandelhout een weldadig gevoel en heeft het een positief effect op het gemoed. Combineer Sandelhout met andere essentiële oliën zoals Lavendel en Wilde Sinaasappel en masseer het in de huid om gevoelens van kalmte en ontspanning te bevorderen.

 

In de geschiedenis werd Sandelwood gebruikt om ziekten van de voortplantingsorganen te helpen genezen.

Beide oliën werken ondersteunend op het zenuwstelsel en emotioneel evenwicht, op spieren, hersenen en op de huid. Net als Frankincense kan het organen ondersteunen in herstel, smeer het dan buitenaf op de plek van het orgaan.

 

Gebruik

  • Breng één tot twee druppels aan op nat haar om het vochtgehalte te herstellen en je haar een zijdeachtige glans te geven 
  • Voeg twee druppels toe aan een heet bad voor ontspanning
  • Breng twee druppels aan voor een stoomgezichtsbehandeling om de huid gevoed en verjongd te laten aanvoelen 
  • Combineer sandelhout, pepermunt en melaleuca in een diy scheercrème 
  • Breng aan op de nek en schouders vlak voor het slapen gaan om een kalmerend gevoel te stimuleren