Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Waarom dit merk?

dōTERRA komt uit het Latijn en betekent ‘Gift of the Earth‘.

Ik vind het belangrijk dat we de aarde (en de mensen) goed behandelen. De olie van doTERRA is veilig in gebruik, vele oliën zijn zelfs geschikt voor inname. De olie word met respect voor de aarde gekweekt en geoogst!

De producten zijn fairtrade, de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun werk.

Tweederde van de landen waar de producten vandaan komen zijn ontwikkelingslanden, deze mensen kunnen door doTERRA Co-Impact Sourcing® voor hun familie zorgen. 

In deze gebieden zorgen ze tevens voor een watertoevoer, voeding en medische benodigdheden (Healing Hands™, meer info onder aan deze pagina). Tevens steunt doTERRA vele goede doelen zoals het Rapha huis en JustDIGGIT.

Dus door zelf te genieten van deze olie, steun je ook nog eens een goed doel!

Stress kan ons en onze huisdieren erg beïnvloeden.

Langdurige stress heeft een grote invloed op je immuunsysteem.

Het is daarom belangrijk om te ontspannen. Essentiële olie is een goede en snelle manier om het lichaam terug te brengen in homeostase, de fase waarin het lichaam weer in balans is en de normale processen goed aankan.

Het aroma van Essentiële olie komt direct in ons zenuwstelsel binnen! Daarom zijn olietjes als Balance en Serenity zo geschikt om je direct ontspanning te geven, op het moment van stress.

LET OP

Dieren ruiken veel sterker dan wij, geef ze daarom altijd de mogelijkheid om weg te lopen van de geur. Sommige oliën zijn geschikt voor inname, gebruik dan alleen veilige, pure merken zoals van DoTERRA!

 

Let op met insmeren, dieren kunnen hieraan gaan likken en dat is niet bij alle olietjes wenselijk. Daarom raad ik aan ze nooit in te smeren bij katten. Wel zijn daar andere opties, vraag altijd om advies!


Uitleg kwaliteitslabel CPTG Certified Pure Tested Grade®

doTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade essentiële oliën zijn de veiligste en beste oliën die vandaag de dag beschikbaar zijn over de hele wereld. Voordat een olie het certificaat CPTG Certified Pure Tested Grade mag dragen dient het:

 • Puur en natuurlijk te zijn, met aromatische bestanddelen die zorgvuldig zijn verkregen uit planten
 • Vrij te zijn van vulstoffen en kunstmatige ingrediënten
 • Vrij te zijn van verontreinigde stoffen, pesticiden of chemische afvalstoffen
 • Grondig te zijn onderworpen aan testen m.b.t. de standaard van de chemische compositie
 • Met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie kruislings getest te zijn om de exacte zuiverheid en werkzaamheid van de samenstelling te garanderen
 • Afkomstig te zijn van een wereldwijd netwerk van toonaangevende chemici en telers van essentiële oliën om te zorgen voor de juiste soort, groei in een ideale omgeving en een zorgvuldige oogst van de grondstoffen op het juiste moment. 

Iedere batch word door een derde, onafhankelijk lab getest.


Uitleg doTERRA Co-Impact Sourcing® en Healing Hands™

doTERRA werkt aan het verbeteren van levens en gemeenschappen over de hele wereld. Veel van de door dōTERRA aangeboden essentiële oliën zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden, waar de telers en distilleerders vaak overgeleverd zijn aan derden. dōTERRA Co-Impact Sourcing helpt bij het creëren van samenwerkingsverbanden tussen telers en distilleerders die ervoor zorgen dat lokale gemeenschappen eerlijke en tijdige betalingen ontvangen om hun families en gemeenschappen te ondersteunen. dōTERRA werkt met deze verbonden samen om de middelen, instrumenten en opleiding te verschaffen die nodig zijn voor een duurzaam partnerschap.

 

doTERRA Healing Hands™

doTERRA richt zich op filantropische inspanningen door middel van doTERRA Healing Hands. Haar missie is om genezing en hoop te brengen aan de wereld, voor een leven vrij van ziekte en armoede, en uiteindelijk om verarmde culturen te leren om zelfredzaam te zijn.

Het initiatief wordt ondersteund door bijdragen van onafhankelijke distributeurs van doTERRA , bekend als Wellness Advocates, retail en voorkeursklanten, medewerkers en leidinggevenden van het bedrijf, en anderen die onze visie delen. Donaties worden verzameld door middel van maandelijkse bijdragen, eenmalige bijdragen en selectieve verkoop van producten.

 

Healing Hands™ is betrokken bij vele projecten, waaronder:

 • Microkredieten die hernieuwbare financiering bieden aan ondernemers in ontwikkelingslanden.
 • Schone waterputten en programma's.
 • Het bouwen en vernieuwen van scholen en klinieken.
 • Medische apparatuur en middelen voor ziekenhuizen en klinieken.
 • Onderwijs op het gebied van hygiëne en gezondheid.