Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Clove

Clove is een hete olie en moet altijd verdund worden bij insmeren. Kruidnagel word om deze reden niet veel voor dieren gebruikt. Verdampen kan natuurlijk wel, bijvoorbeeld in een paardenstal voor het verwarmende en antibacteriële effect. Niet direct inhaleren dat zou slijmvliezen kunnen irriteren.

Let op met katten, niet in de buurt verdampen.

 

De voordelen en gebruiken van kruidnagel gaan terug tot het oude China en India. Kruidnagel geeft als keukenspecerij een kruidige smaak aan elk gerecht of dessert.

Kruidnagel wordt al jaren gebruikt in mondverzorgingsproducten, snoepgoed en kauwgom om z'n smaak en het mondreinigende vermogen. Bovendien geeft het belangrijkste chemische bestanddeel van kruidnagel, eugenol, het de mogelijkheid om zeer stimulerend en energiek te zijn wanneer het gebruikt wordt als een verwarmende massageolie.

 

Kruidnagel is antibacterieel en het bestanddeel eugenol zou nuttig kunnen zijn bij ontstekingen. Omdat het zo sterk is, is er voorzichtigheid geboden.

 

Gebruik

  • Maak een natuurlijk mondwater door een druppel kruidnagel aan 60 ml water toe te voegen. Verdovend bij mondproblemen.
  • Gebruik in plaats van gedroogde kruidnagel, kruidnagel olie als smaakmaker in heerlijke baksels
  • Voeg een druppel toe aan een glas water voor een kruidige smaak 
  • Verdamp drie druppels kruidnagel, één druppel Cinnamon en twee druppels sinaasappel voor een verkwikkende geur in huis
  • Combineer met doTERRA SPA Hand- en Bodylotion voor een verwarmende massage
  • Voorzichtig met verdampen, uit de buurt van katten
  • De samenstelling van Clove blijkt een goed middel te zijn tegen ongedierte als kevers, termieten en bepaalde andere insecten.