Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

LemonEucalyptus

Deze olie komt van een Eucalyptusplant en heeft eigenlijk niets met citroen te maken. De geur doet wel wat meer aan citrus denken. Het heeft heel veel citronellal als bestanddeel, waardoor het goed als insectenafweer werkt.

 

Eucalyptusolie staat bekend om de sterk zuiverende eigenschappen die gunstig zijn voor de luchtwegen. Lemoneucalyptus olie bevat veel reinigende citronellal en citronellol, waardoor deze essentiële olie ideaal is voor het reinigen van ruimtes en de huid. 

 

Citroen Eucalyptus, afkomstig uit het noorden van Australië, biedt vele voordelen en een krachtige ondersteuning voor de huid. Citroen Eucalyptus staat ook bekend om zijn verfrissende aroma dat helpt bij het creëren van een verkwikkende omgeving. Handig bij vermoeidheid. Houd deze olie bij de hand wanneer je een revitaliserende boost kunt gebruiken.

 

In de aromatherapie staat deze olie voor je beschermd voelen, onafhankelijkheid en grenzen aangeven. Als jij echt in jouw kracht staat, mag je jouw bescherming laten vallen en zijn grenzen duidelijk.

 

Gebruik

  • Breng één tot twee druppels aan op de handpalm en wrijf samen om de dag op te vrolijken.
  • Combineer drie tot vier druppels met Gefractioneerde Kokosolie voor een verzachtende, verkwikkende massage.
  • Lemon Eucalyptus is geen fijn geurtje voor insecten. Doe het in een spray, evt samen met citronella, als beschermer tegen bijvoorbeeld spinnen in huis. Maar men kan het ook op de huid gebruiken om insecten op afstand te helpen houden.
  • Deze olie is reinigend voor de tanden, meng het in je tandpasta of maak zelf tandpasta met baking soda, wat gesmolten kokosolie, wat water en een druppel Lemon Eucalyptus
  • Druppel wat van deze olie in je shampoo. Het reinigt en helpt je hoofdhuid gevoed en gezond te houden.
  • Verdamp de olie in de diffuser voor een schone lucht en een fris geurtje. Aromatisch kunnen de verbindingen van deze olie helpen je mind te openen, het bevorderd namelijk een heldere geest.
  • Doe een drupje in je gezichtsreiniger voor de zuiverende effecten. Ook voelt je huid dan heerlijk fris!
  • Druppel wat in je dweilwater! Niet alleen is het sterk reinigend, je huis ruikt heerlijk.

 

Ook fijn voor dieren

Om energetisch af te schermen maar ook tegen insecten. Druppel het bijvoorbeeld op de halsband, of maak een spraytje om voor het wandelen te gebruiken. Verdun het even omdat de geur erg sterk is voor je hond. Voor paarden mag het puur op de ruggenwervel gebruikt worden, of in een spray.

 

Voor katten zijn er andere oliën beter geschikt zoals Terrashield, Cedarwood en Geranium. Prima om te verdampen in een ruimte met katten, zolang ze de gelegenheid hebben om weg te lopen bij de verdamper.