Jij en je huisdier in balans

Geranium

Geranium gebruik ik ontzettend veel. Niet alleen omdat de 'bloem' oliën veilig zijn voor de dieren, dus altijd in de verdamper kunnen, maar ook smeer ik deze olie vaker op mijn gezicht. Geranium is verzorgend voor de huid maar ik doe dit eigenlijk voor het aromatisch effect.

Ik had namelijk jaren geleden al onderzoeken gelezen van geranium op (over)vermoeidheid. En dus had ik direct een olie hiervoor gekocht. Hoe vaak ik deze ook gebruikte, er gebeurde NIKS. Ik vond de olie ook niet echt lekker, maar had wel het idee dat ik dit nodig had.

Dit was een goedkoop merk essentiële olie. Nu weet ik waarom dit mij niet verder kon helpen, deze zijn synthetisch gemaakt en bevatten niet de waardevolle plantenstoffen.

Nu ik de doTERRA Geranium heb is het compleet anders! Ik vind de geur zelfs fijn! Het is sterk, maar er zit een licht zoetje in, en toch heerlijk fris. Het is een geweldige geur om mee wakker te worden. Of om mee te ontspannen na een lange en vermoeiende dag.

 

Gebruik

Zo veel mogelijkheden:

- Doe enkele druppels in de verdamper voor het aromatisch effect.

- Gebruik wat pure olie om je gezicht mee in te smeren en adem het heerlijke aroma in om te ontspannen na een lange dag.

- Voeg een druppel toe aan je moisturizer voor een gladmakend effect, waardoor de huid fris aanvoelt.

- Gebruik in een stoomfacial om poriën te openen

- Geranium is ideaal voor zowel droog als vettig haar; doe een paar druppels in je shampoo of conditioner.

- Heerlijk in je bad, of met een geursteen in de douche.

- Gebruik voor dieren! Smeer het via je handen in de vacht. Laat ze eerst snuffelen of ze de geur wel prettig vinden.