Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Geranium

Geranium gebruik ik ontzettend veel. Niet alleen omdat de 'bloem' oliën veilig zijn voor de dieren, dus altijd in de verdamper kunnen, maar ook smeer ik deze olie vaker op mijn gezicht. Geranium is verzorgend voor de huid maar ik doe dit eigenlijk voor het aromatisch effect.

Ik had namelijk jaren geleden al onderzoeken gelezen van geranium op (over)vermoeidheid. En dus had ik direct een olie hiervoor gekocht. Hoe vaak ik deze ook gebruikte, er gebeurde NIKS. Ik vond de olie ook niet echt lekker, maar had wel het idee dat ik dit nodig had.

Dit was een goedkoop merk essentiële olie. Nu weet ik waarom dit mij niet verder kon helpen, deze zijn synthetisch gemaakt en bevatten niet de waardevolle plantenstoffen.

Nu ik de doTERRA Geranium heb is het compleet anders! Ik vind de geur zelfs fijn! Het is sterk, maar er zit een licht zoetje in, en toch heerlijk fris. Het is een geweldige geur om mee wakker te worden. Of om mee te ontspannen na een lange en vermoeiende dag.

Geranium zit in de ontgiftende blend omdat de bestanddelen van deze olie de lever ondersteunen en de verwijding van de galwegen verbeterd, wat helpt bij het ontgiften van de lever.

 

Gebruik

Zo veel mogelijkheden:

- Doe enkele druppels in de verdamper voor het aromatisch effect.

- Gebruik wat pure olie om je gezicht mee in te smeren en adem het heerlijke aroma in om te ontspannen na een lange dag.

- Voeg een druppel toe aan je moisturizer voor een gladmakend effect, waardoor de huid fris aanvoelt.

- Gebruik in een stoomfacial om poriën te openen

- Geranium is ideaal voor zowel droog als vettig haar; doe een paar druppels in je shampoo of conditioner.

- Heerlijk in je bad, of met een geursteen in de douche.

 

Gebruik voor dieren

Laat ze eerst snuffelen of ze de geur wel prettig vinden (met dop erop). Verdun in draagolie en smeer het via je handen in de vacht of lokaal waar nodig. Verdampen kan natuurlijk ook.

Deze olie is geweldig voor emotionele ondersteuning. Niet alleen bij de fysieke aspecten van hormonale onbalans, maar ook bij nerveuze spanning, depressie, gevoelens van verlatenheid of wantrouwen. Het bevordert gevoelens van liefde en vergeving. Er wordt gezegd dat het helpt om negatieve herinneringen los te laten en vredige vreugde te versterken.

Net als Lavendel is Geranium fijn bij wondjes. Het kan zelfs bloeding stoppen. Ene om in huis te hebben voor geval van nood. Ook mag je deze verdund gebruiken bij ringworm.

Geranium heeft natuurlijke afweerstoffen tegen insecten als teken.

 

Honden: Verdun 1 druppel EO in 25-50 druppels dragerolie voor plaatselijk gebruik.

Katten: Verdun 1 druppel EO in 50-85 druppels dragerolie voor plaatselijke toepassing Vogels: Verdun 1 druppel EO in 4 oz. (120 ml) of gedestilleerd water en gebruik als spray

Kleine huisdieren: verdun 1 druppel in 100 druppels draagolie of gebruik de verdamper.

Geiten, schapen, paarden, runderen en andere grote dieren: 1-6 druppels topisch langs de ruggengraat of direct op het gebied van zorg, geen verdunning nodig (begin met 1 druppel bij geiten/schapen).