Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Homemade

Ik maak zelf verzorgingsproducten voor mij en mijn dieren. Zo nu en dan verkoop ik er ook wat van, aangezien er wel vraag naar is. Ik gebruik enkel natuurlijke grondstoffen. Mijn crème en zalfjes zijn meestal op basis van sheaboter en kokosolie. Ik gebruik daarbij verzorgende essentiële oliën.

Vaak gebruik ik recepten van een dierenarts, die ik dan weer aanpas op de oliën die ikzelf open heb/fijn vind. Ik maak er altijd mijn eigen mix van.

 

Het badzout is ook zelf samengesteld. Ik gebruik voornamelijk Epsom zout en essentiële oliën. Soms zitten er kruiden bij zoals kamille of goudsbloem. Je kan het dan evt in een afgesloten washandje doen om te voorkomen dat de kruiden in het riool komen.

Dit badzout is ook heel fijn voor voetenbadjes!

De zelfgemaakte crème word gesmolten en pas bij het afkoelen worden er essentiële oliën aan toegevoegd. Het is belangrijk om de crème/zalf koel te bewaren zodat er geen bacteriën inkomen als je het niet direct gebruikt. Bewaar het dan bv in de koelkast, dan kan het weer uitharden en heel lang bewaard blijven. 

Is het je te hard om direct te gebruiken, zet het dan buiten de koelkast om wat te laten smelten.

De wondspray vind ik zelf erg handig in gebruik. Het is zilverwater met essentiële olie erin. Dit is goed te bewaren.

 

Het wondpoeder is met name voor natte wonden. De basis is groene klei. Dit zijn kleine potjes omdat je niet veel nodig hebt.

Heel handig voor je natuurlijke EHBO kastje!