De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Chakra's zijn belangrijke onderdelen van ons energetisch lichaam.

Het zijn drijfveren voor verschillende systemen. Ieder punt heeft andere eigenschappen:

 

- Wortelchakra: Aardend. Stabiliteit en veiligheid speelt hierin een grote rol. Dit is de basischakra en dus belangrijk ook voor de andere chakra's. Bij disbalans zien we hamsteren, verdeeldheid, vermoeidheid, verantwoordelijkheid- en verlatingsproblemen. Eenzaamheid en moederloze gevoelens. Soms vullen we dit gat met materiële dingen, in zoek naar veiligheid.

Element Aarde

 

- Sacrale Chakra: Beweging, speels, creatief! Genieten op alle mogelijke manieren. Intimiteit word hier gestimuleerd, en zelfrespect. Wanneer mensen erg gesloten zijn emotioneel of in relaties, kan deze chakra geblokkeerd zijn. Deze chakra ligt rond de darmen, nieren en urinewegen en heeft hier dus ook invloed op. Menstruatiepijn en lage rugpijn kunnen voorkomen als deze chakra uit balans is, net als verlies van eetlust. Verder kunnen er issues zijn rond macht, geld, controle, angst, vechten, lust.

Element Water

 

De eerste twee chakra's hebben te maken met emotionele trauma's verwerken, emoties verteren, voedingsstoffen opnemen. Eigenlijk helpen ze emotionele afvalstoffen afvoeren, anders raakt er ergens iets verstopt.

 

- Zonnevlecht: Vrolijk en energiek. Bevorderd vitaliteit en kracht. Maar ook het zorgen, voor jezelf en voor anderen. De zonnevlecht helpt ideeën die je hebt, je dromen, tot uiting te brengen. Organen: Lever, maag, alvleesklier, milt. Opslaan en vrijgeven van energie. Ook hier kunnen machtsissues naar boven komen. De zonnevlecht heeft te maken met moed, en jouw plek in de wereld. Disbalans kan darmklachten brengen, net als verdriet, trots, weinig energie, neurotisch gedrag, driftbuien of schaamte. 

Element Vuur

 

De zonnevlecht is jouw krachtcentrum. In onze kracht kan niets je ontmoedigen of raken. Je bent onbevreesd en vastberaden.

 

- Hartchakra: Vertrouwen, voelen, openstaan voor anderen en verbinden met anderen. Maar ook zelfliefde, mag jij volledig jezelf zijn?

Bloedsomloop, longen, borst, hart, ademhaling en immuunsysteem vallen binnen dit chakra. Het brengt hoop, liefde, intimiteit, overgave en compassie. Bij een disbalans volgt mogelijk egoïsme, wrok, verdriet, gevoelens van verraad of eenzaamheid. Het verheerlijken van iemand, mooier maken dan het is en goedpraten van gebreken.

Element lucht

 

De hartchakra houdt de balans tussen ons mannelijke en vrouwelijke delen. We hoeven niet meer buiten onszelf te zoeken naar iets dat 'ontbreekt'. Wij zijn heel.

 

- Keelchakra: Bevorderd een goede communicatie. Keel, mond, slokdarm horen hier natuurlijk onder. Maar ook de stofwisseling en een stukje immuunsysteem (alles dat binnenkomt). Ook hier wordt creativiteit gesteund (uiting ervan), maar ook geloof, wilskracht. Disbalans kan gevoelens van bedrog of verraad geven, verslavingen, persoonlijkheid- en slaapstoornissen. Het geeft leugens en roddels, maar kan ook een angst om je uit te spreken brengen. De keelchakra ondersteund ook de communicatie zonder woorden. Dat kan resulteren in mooie paranormale uitingen, of omslaan in psychoses.

Element Ether

 

Met de zonnevlecht helpt dit chakra om toekomstvisie tot uiting te brengen en met de hartchakra helpen deze drie de fijnere energie van compassie en empathie.

 

- Derde oog chakra: Geweten, intuïtie, reden en waarneming. Ondersteund mentale helderheid. Hersenen, ogen en zenuwstelsel horen hierbij. Disbalans kan resulteren in ontkenning, stress, zelfverheerlijking, wanen of depressie. Ook de verwarring van (informatie)kennis met intelligentie valt hieronder.

Element Licht

 

Samen met de kruinchakra staat dit chakra voor jouw verbinding met de bron, het zijn, ook buiten het lichaam. Beide kunnen met een paarse kleur aangegeven worden, ik gebruik om onderscheid te maken liever wit of zilverkleur voor de kruin.

 

- Kruin chakra: Eenheid, openend & Zuiverend. Zorgt dat de energie optimaal door het lichaam kan stromen. De huid, hersenen en hormonen vallen hieronder. Ethiek staat centraal. Integriteit en wijsheid worden gestimuleerd. Disbalans kan cynisme brengen, psychoses of regressie. Het is jouw contact met de universele eenheid, bewustzijn en waarheid.

Element Bewustzijn

 

Er zijn nog mensen in sjamanisme die in een 8e en 9e chakra geloven, buiten het lichaam.

Het achtste vind men boven het hoofd. Hierbij hoort de kleur van goud. Het heeft te maken met gezondheid en karma. Het is een punt dat niet bij het lichaam hoort, maar meegaat bij reïncarnatie.

Het 9e chakra is verbonden met de geest. De kleur is wit licht. Het staat voor bevrijding, oneindigheid. Waaruit wij zijn gevormd, en waarnaar wij zullen terugkeren.

 

Bij welk punt kan jij wel wat ondersteuning gebruiken?

Ik heb thee en badzout samengesteld om deze belangrijke punten, op een makkelijke manier, te ondersteunen. Uiteraard is een aura analyse voor deze punten ook mogelijk.

 

De theekruiden zijn zorgvuldig samengesteld.

 

Het chakra badzout bevat kruiden of bloemen, en daarbij uiteraard passende essentiële oliën: