Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Roomse Kamille

Met Kamille kan je eigenlijk niet missen. De Roomse Kamille is zo mild dat het goed wordt verdragen, ook door kinderen en huisdieren.

Het werkt met name kalmerend op het zenuwstelsel. Dat helpt dus bij nerveuze klachten maar ook angst, stress en hyperactiviteit. Het wordt vaker ingezet bij verlatingsangst.

Ook een overgevoelig afweersysteem (allergieën) kan hier baat bij hebben! Heel handig voor dieren met deze klachten.

Gebruik Kamille bij insectensteken, het kalmeerd de huid maar ook de spijsvertering en het zenuwstelsel. Uit eigen ervaring: deze is heel fijn bij eczeemplekjes, ook verdund prima. Al is eczeem altijd een probleem van binnen uit waarvoor men bv zendocrine kan nemen (inwendig). Kamille pakt alleen het symptoom (de huiduitslag) aan.

Heel erg goed voor zenuwen die over actief zijn zoals bij spasmes, maar ook bij slaapproblemen.

 

Gebruik

Kamille wordt met name gebruikt op de huid. Voeg bijvoorbeeld toe aan jouw huidverzorgingsproducten. Het kalmeert een geïrriteerde huid maar verzorgt ieder huidtype.

Ook mag het op de vacht van de dieren, of in je eigen shampoo of conditioner worden gedruppeld.

 

Druppel wat op je polsen om het kalmerende aroma te inhaleren. Neem Romeinse kamille op in je bedtijdroutine door 1-2 druppels onder je voeten aan te brengen voordat je naar bed gaat.

Het mag ook in de verdamper gebruikt worden.

 

Meng voor massage 5 druppels met 10 ml dragerolie. Meng voor een bad 5 druppels met 5 ml dragerolie (of badzout). Meng voor parfumeren 1 druppel met 10 druppels dragerolie. Uitsluitend voor gebruik op de huid.

 

Voor dieren

Veel dieren zullen deze geur uitkiezen. Roomse kamille zit ook in de Calmer uit de kids lijn, mocht je graag een roller die al verdund is willen gebruiken. Maar zoals eerder vermeld, Kamille is een milde olie waarbij je niet snel de mist in zult gaan. De pure kamille olie kan uiteraard verdampt worden, waardoor het hele gezin kan genieten van de kalmerende geur.

Roomse kamille past bij dieren die misschien een angstige of nerveuze vorm van agressie vertonen, de angstbijtertjes.

 

Gebruik Kamille bij insectsteken die irriteren, op de plek waar je dier gevaccineerd is om plaatselijk te ondersteunen. Ook trekt het snel in de huid waarbij het hele lichaam ondersteuning krijgt. Super voor spijsvertering, zelfs als je andere oliën gebruikt hebt die niet echt effect hadden. Vaak is Kamille dé oplossing.

Heel erg goed voor zenuwen die over actief zijn zoals bij spasmes, maar ook bij slaapproblemen. Bij doorkomende tandjes mag kamille olie op het tandvlees gesmeerd worden (hoeft niet eens verdund).

 

Misschien wel de beste olie voor droge huid en iedere vorm van huiduitslag! Ook bij paarden met staart- en maneneczeem!

Je mag Kamille in de shampoo druppelen om je dier mee te wassen, of verdun het in draagolie om in te masseren. Of druppel in je verdamper voor aromatisch effect. Veilig voor alle diersoorten!