Jij en je huisdier in balans

Lavendel

Een musthave olie, ook zeer handig voor je huisdieren. Niet alleen is de geur kalmerend, ook word lavendel olie gebruikt bij wondverzorging, allergieën en (kleine) brandwonden. Tevens helpt het bij jeukende plekjes.

 

Lavendel word veel gebruikt voor het slapen gaan. Iedereen is anders en niet iedereen kan de geur waarderen. Heb jij juist veel last van piekeren? Dan is een aardende olie misschien meer wat voor jou. Bestel anders eens wat samples om uit te proberen wat het beste bij jou aansluit!

 

Niet ieder dier vind de geur van Lavendel prettig, soms geeft lavendel juist overprikkeling. Laat ze dus eerst even snuffelen om te zien wat ze ervan vinden.

 

Evt in een voordelig starterspakket te krijgen met Lemon en Peppermint

3x5 ml €30,67 of 3x15 ml €67,67

(deze zitten ook samen in de TriEase formule bij hooikoorts)

 

Gebruik

In de verdamper heeft Lavendel een rustgevend aroma.

 

Doe een druppel op het dekentje van je hond in spannende situaties waarbij je dier onrustig kan zijn.

 

Gebruik op de huid bij irritaties of jeuk. De olie mag dan onverdund gebruikt worden, maar niet ieder dier zal de sterke geur waarderen. Het is geen ramp als het opgelikt word, al zal het niet lekker smaken.

 

Heerlijk in een rustgevend bad. Druppel wat Lavendel olie in een potje badzout.

 

Lavendel MAG ingenomen worden. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij acute allergieën als een soort antihistamine. Natuurlijk dient er altijd een arts geraadpleegd te worden.