Essentiële of etherische olie

Olie die de essentie, de levenskracht, van de plant bij zich draagt. Is dat nou geen mooi idee? Deze olie is vele malen krachtiger dan het kruid zelf. Er is dan ook vaak maar een druppeltje van nodig.

 

Ik heb lange tijden essentiële olie gebruikt, in het poetswater en om te verdampen voor een lekker geurtje. Ik ben vele soorten en merken tegengekomen. Nooit dacht ik hier echt actief iets in te gaan doen. Tot ik DoTERRA tegenkwam.. Dit merk is veel puurder dan andere merken en hun verhaal van herkomst is zo mooi, dat ik hier deel van wil uitmaken.

Ik wist wel dat niet iedere olie hetzelfde was, niet ieder merk is veilig voor inname. Maar ik wist niet dat de werking anders was, dat de afkomst heel belangrijk is voor de veiligheid maar ook voor de planeet. Eigenlijk logisch als men naar het proces kijkt. Het kan een arbeidsintensief proces zijn en een boom of bloem geeft maar een bepaalde hoeveelheid olie. Wanneer je goedkopere olie tegenkomt kun je je afvragen wie daarvoor de prijs betaald.. De natuur? De boer? Jezelf, doordat het product niet puur is en niet helpt?

 

Er zijn enkele olietjes die gelijk bij je binnenkomen. De Balance was de eerste blend waar ik kennis mee maakte. Dit is een rustgevende en aardende mix, die mijn hoofdpijn door spanningen kan verlichten. Dan is er de Deep Blue, die gelijk mijn rugklachten verlicht, deze ondersteund ook nekpijn van te lang in een zelfde houding zitten. En dan is er ZenGest, deze geeft mij en mijn huisdieren verlichting bij buikkrampen! Ideaal ook voor kinderen.

 

Verder zijn er oliën die handig zijn voor de hygiëne en daarmee voor het immuunsysteem. Zonder chemicaliën kun je het huis prima, zelfs beter, reinigen en ontsmetten. De OnGuard is daar een van, of Purify.

 

De olie wordt vaak ingezet bij honden en zeker bij paarden. De Balance kan een paard ontspannen voor dat er iets spannends gebeurd. De Terrashield kan insecten afweren bij een boswandeling. Voor katten is het iets meer opletten, ze zijn gevoelig voor citrus en muntgeuren. Hier kunnen ze heftige klachten van krijgen. Geef ze dus altijd de kans om de ruimte met een verdamper te verlaten en geef nooit zomaar iets inwendig! Men kan honden beter masseren met olie dan bij katten, omdat ze het met wassen op zouden kunnen likken. Vraag altijd eerst advies voor gebruik!

 

veilig voor katten:

lavendel

frankincense

helichrysum
eucalyptus
lemongrass
cedarwood
arborvitae
cardamom
marjoram
sandalwood
geranium
myrrh
juniper berry
spikenard
zengest
terrashield
balance
deep blue

Altijd verdunnen voor een kat!
1 druppel eo met 5-15 ml olie


Nooit toedienen bij een kat:
melaleuca (TeaTree)
citrus oliën
thyme
oregano
clove
wintergreen
vetiver
peppermint
rosemary
white fir
cypress
roman chamomille


- Getting the best, and helping the most -

Waarom kiezen mensen voor doTERRA: