Jij en je huisdier in balans

Essentiële of etherische olie

Olie die de essentie, de levenskracht, van de plant bij zich draagt. Is dat nou geen mooi idee? Deze olie is vele malen krachtiger dan het kruid zelf. Er is dan ook vaak maar een druppeltje van nodig.

 

Ik heb lange tijden essentiële olie gebruikt, in het poetswater en om te verdampen voor een lekker geurtje. Ik ben vele soorten en merken tegengekomen. Nooit dacht ik hier echt actief iets in te gaan doen. Tot ik DoTERRA tegenkwam.. Dit merk is veel puurder dan andere merken en hun verhaal van herkomst is zo mooi, dat ik hier deel van wil uitmaken.

Ik wist wel dat niet iedere olie hetzelfde was, niet ieder merk is veilig voor inname. Maar ik wist niet dat de werking anders was, dat de afkomst heel belangrijk is voor de veiligheid maar ook voor de planeet. Eigenlijk logisch als men naar het proces kijkt. Het kan een arbeidsintensief proces zijn en een boom of bloem geeft maar een bepaalde hoeveelheid olie. Wanneer je goedkopere olie tegenkomt kun je je afvragen wie daarvoor de prijs betaald.. De natuur? De boer? Jezelf, doordat het product niet puur is en niet helpt?

 

Er zijn enkele olietjes die gelijk bij je binnenkomen. De Balance was de eerste blend waar ik kennis mee maakte. Dit is een rustgevende en aardende mix, die mijn hoofdpijn door spanningen kan verlichten. Dan is er de Deep Blue, die gelijk mijn rugklachten verlicht, deze ondersteund ook nekpijn van te lang in een zelfde houding zitten. En dan is er ZenGest, deze geeft mij en mijn huisdieren verlichting bij buikkrampen! Ideaal ook voor kinderen.

 

Verder zijn er oliën die handig zijn voor de hygiëne en daarmee voor het immuunsysteem. Zonder chemicaliën kun je het huis prima, zelfs beter, reinigen en ontsmetten. De OnGuard is daar een van, of Purify. On Guard heeft dan ook een brede productlijn met reinigingsmiddel, wasmiddel, handspray etc. Ideaal voor een huis met honden!

 

Vraag altijd eerst advies voor gebruik!

 


- Getting the best, and helping the most -

Waarom kiezen mensen voor doTERRA: