Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Essentiële of etherische olie

Olie die de essentie, de levenskracht, van de plant bij zich draagt. Is dat nou geen mooi idee? Deze olie is vele malen krachtiger dan het kruid zelf. Er is dan ook vaak maar een druppeltje van nodig.

 

Ik heb lange tijden essentiële olie gebruikt, in het poetswater en om te verdampen voor een lekker geurtje. Ik ben vele soorten en merken tegengekomen. Nooit dacht ik hier echt actief iets in te gaan doen. Tot ik DoTERRA tegenkwam.. Dit merk is veel puurder dan andere merken en hun verhaal van herkomst is zo mooi, dat ik hier deel van wil uitmaken.

Ik wist wel dat niet iedere olie hetzelfde was, niet ieder merk is veilig voor inname. Maar ik wist niet dat de werking anders was, dat de afkomst heel belangrijk is voor de veiligheid maar ook voor de planeet. Eigenlijk logisch als men naar het proces kijkt. Het kan een arbeidsintensief proces zijn en een boom of bloem geeft maar een bepaalde hoeveelheid olie. Wanneer je goedkopere olie tegenkomt kun je je afvragen wie daarvoor de prijs betaald.. De natuur? De boer? Jezelf, doordat het product niet puur is en niet helpt?

 

Er zijn enkele olietjes die gelijk bij je binnenkomen. De Balance was de eerste blend waar ik kennis mee maakte. Dit is een rustgevende en aardende mix, die mijn hoofdpijn door spanningen kan verlichten. Dan is er de Deep Blue, die gelijk mijn spierklachten verlicht, deze ondersteund ook de nek van te lang in een zelfde houding zitten. En dan is er ZenGest, deze geeft mij en mijn huisdieren ondersteund bij de spijsvertering! Ideaal, ook voor kinderen.

 

Verder zijn er oliën die handig zijn voor de hygiëne en daarmee voor het immuunsysteem. Zonder chemicaliën kun je het huis prima, zelfs beter, reinigen en ontsmetten. De OnGuard is daar een van, of Purify. On Guard heeft dan ook een brede productlijn met reinigingsmiddel, wasmiddel, handspray etc. Ideaal voor een huis met honden!

 

Vraag altijd eerst advies voor gebruik!

 


Een dierenarts (Dr Janet Roark) verteld:

'Ongeveer zes maanden nadat ik elke dag mijn essentiële oliën begon te gebruiken, belde een van mijn klanten me..

Ze had een paard dat Louie heette. Louie was een paard met chronische sinusproblemen. Letterlijk elke keer dat de wind veranderde (wat elke 2 of 3 maanden gebeurt in Austin, Amerika), kreeg Louie een beetje een loopneus, en dan raakte het verstopt en dat gaf maandenlang een vervelende puinhoop ... tenzij we hem op antibiotica zette.

Dus we zetten Louie op een antibioticakuur. En na een week of twee verdwenen de klachten, prima.

Maar een paar maanden later gebeurde het weer - en zouden we hem meer antibiotica geven. Uiteindelijk zou Louie vier tot zes keer per jaar antibiotica gebruiken.

Dus het gebeurde weer opnieuw. De wind veranderde. En Louie kreeg weer sinusproblemen. Zijn eigenaar zei: "Dr. Roark, kunnen we nog iets anders doen dan antibiotica? Ik haat het om steeds antibiotica te gebruiken. "

Ik zei tegen haar: "Nouja, we weten dat het bacterieel is omdat de antibiotica werken ... en ik heb gelezen over deze essentiële oliën en hoe veel ervan antibacteriële eigenschappen hebben. Dus we kunnen een sessie etherische oliën proberen. En als het niet werkt, kunnen we hem morgen altijd antibiotica geven, geen probleem. Wil je het proberen?"

En ze zei: "Ja. Ja, ik wil dit!"

En dat hebben we gedaan!

Ik deed een lagen techniek met immuunondersteunende oliën, een aantal. Het duurde ongeveer 45 minuten. En tijdens de sessie was hij aan het geeuwen en likken en kauwen (Dit is echt een positieve reactie voor een paard).

Hij schudde ook af en toe zijn hoofd, en ik dacht er niet echt veel over na.

Maar tegen het einde van de sessie, in plaats van deze groene snotterige puinhoop, was zijn neus echt helder!.. En er lag een grote plas slijm precies onder hem, waar het allemaal was heengelopen. Ik dacht boh dat is zo walgelijk! En geweldig tegelijk!

 

Ik belde de volgende dag terug - "Hé, hoe gaat het met Louie?"

Ze zei: "Nee, helemaal goed. Niets, het blijft helemaal droog. Dank u!!"

En dat was het! Eén sessie etherische oliën, in tegenstelling tot herhaalde antibiotica.

Het leuke van Louie is dat ik zes maanden lang geen telefoontje kreeg, het bleef goed gaan. Daarna hebben we nog één oliesessie gedaan.

Dat was vijf jaar geleden! En hij heeft geen sessies meer nodig gehad.

 

Ik herinner me dat ik die dag wegreed met de gedachte: "Ik denk dat ik nu essentiële oliën in mijn praktijk ga gebruiken!"

Ik bedoel, ik kon het toch niet uit mijn medische tas laten? Het was gewoon te geweldig!!

Zo ben ik in mijn praktijk essentiële oliën gaan gebruiken.

En ik ga nooit meer terug!'


- Getting the best, and helping the most -

Waarom kiezen mensen voor doTERRA: