Jij en je huisdier in balans

Voor dieren

De olie wordt vaak ingezet bij honden en zeker bij paarden. De Balance kan een paard ontspannen voor dat er iets spannends gebeurd. De Terrashield kan insecten afweren bij een boswandeling.

Voor katten is het iets meer opletten, ze zijn gevoelig voor sterke geuren, hieronder een lijstje. Katten missen het enzym glucuronidase en kunnen daarom fenolische verbindingen in etherische oliën niet afbreken. Hier kunnen ze heftige klachten van krijgen.

Geef ze dus altijd de kans om de ruimte met een verdamper te verlaten en geef nooit zomaar iets inwendig! Men kan honden beter masseren met olie dan bij katten, omdat ze het met wassen op zouden kunnen likken.

 

Laat dieren altijd eerst snuffelen!

Zo ontdek je of ze een olie kunnen waarderen of niet, ze kunnen heel goed zelf kiezen.

 

Waar moet je op letten?!

Yes, oliën zijn veilig voor huisdieren, MITS je oplet wat je gebruikt en hoe. Oliën als Copaiba, Frankincense, Lavendel en Kamille zijn mild en super voor onze viervoeters.

Wanneer je essentiële oliën verdampt in de buurt van huisdieren, zijn er een aantal punten om op te letten, om het veilig te gebruiken:

- Gebruik alleen PURE merken essentiële olie van goede kwaliteit!

- Zorg ervoor dat de dieren de ruimte kunnen verlaten, zet de verdamper niet te dicht bij een slaapplek.

- Zorg ervoor dat ze niet in de verdamper kunnen en de verdamper niet om kunnen stoten. Ze mogen het water niet oplikken.

- Druppel maar max 3 druppels van 1 soort olie in een verdamper, is genoeg.

- Pas op met Teatree en hete oliën zoals kruidnagel, kaneel, oregano etc.

- Gebruik olie niet in neus, oren, ogen etc.

- Verdun extra voor kleinere dieren (vogel, cavia, konijn)

 

Poetsen met essentiële olie is over het algemeen veiliger met de oliën dan algemeen gebruikte (chemische middelen). Er is ook een speciale reiniger, de On guard reiniger, te vinden tussen de sprays.


Voor katten

veilig

Lavendel

Roomse Kamille

Rose

Frankincense

Helichrysum

Blue Tansy

Balsam Fir
Lemongrass
Cedarwood

Clary sage
Cardamom

Copaiba
Sandalwood
Geranium
Myrrh
Spikenard

Juniper berry
Terrashield
Balance

Vetiver

Console

Calmer

Stronger

Steady

Verdampen mag altijd.

Bij insmeren altijd verdunnen voor een kat: 1 druppel eo met 5-15 ml olie. Gebruik niet teveel oliën tegelijk.

 

Liever vermijden bij katten:

Berk, kaneel, kruidnagel, teatree, oregano, tijm, pepermunt, spearmint en wintergreen.

Voor honden

Toppers voor honden zijn bv Copaiba, Frankincense en Helichrysum.

Er zijn verschillende oliën uit de kids collectie die fijn zijn voor honden, zoals de 'thinker' die focus bij training bevordert.

 

Liever vermijden bij honden:

Berk, Teatree en Wintergreen.

 

Verdun altijd iedere olie bij

topisch gebruik!

 

Wees voorzichtig met hete oliën zoals: Oregano, Cassia, Kaneel, Kruidnagel en Tijm.

 


Kleine huisdieren

Met kleinere dieren zoals vogels, knaagdieren en konijnen is het beter om olie te verdampen dan om op te smeren. Wil je toch smeren zorg dan voor verdunning en let op dat ze het niet opeten. Gebruik milde oliën zoals Lavendel, Roomse Kamille, Frankincense, Copaiba en Rose.

Of neem kant en klare mengsels zoals Console, Calmer en Stronger alleen voor de geur. Laat ze aan het flesje ruiken of doe iets op een doekje en leg dit in de buurt van de kooi. Kijk altijd even wat ze van een geur vinden!

 

Sets voor dieren

Om het kiezen wat makkelijker te maken heb ik sets samengesteld die passen bij specifieke huisdieren. Te vinden in de webshop onder essentiële olie.

 

Voor de kat heb ik Spikenard en Anchor genomen. Spikenard is familie van valeriaan en dus vaak favoriet bij onze katten. Ook is deze fijn en safe om op de huid te gebruiken. Anchor is alleen om te verdampen. Het aroma helpt onze dieren te aarden en (zelf)vertrouwen te bevorderen. Dit geeft rust.


Voor de hond neem ik natuurlijk Copaiba, die kan niet missen! Een wonderolie voor een scala aan klachten. Verder kunnen Cedarwood en Balance helpen tot rust te komen. Gebruik het aroma in de mand of in een verdamper. Cedarwood is ook nog eens fijn voor de huid, en tegen insecten!


Set 'paard' bevat 3 items

Paarden houden veel vast in hun buik. Daarom is Zengest, de spijsverteringsblend, echt een aanrader! Smeer het in of geef het volgens instructies inwendig. Ook de Wild Orange is geschikt voor inwendig gebruik, maar de geur is ook gewoon heerlijk opliftend.

Terrashield is de olie die vervelend ongedierte zoals muggen op afstand houdt. Smeer of spray deze olie in de manen en de staart.