Jij en je huisdier in balans

Copaiba

Deze olie is hier niet aan te slepen! Ik ben zo blij dat ik deze kracht ontdekt heb. Het is zo veelzijdig en ook mild. Zelfs kinderen en dieren kunnen deze zonder problemen gebruiken.

Ik geef deze aan mijn hond om het immuunsysteem te boosten. Copaiba bevat namelijk beta-caryofylleen, een stof die lijkt op cannabinoïden in cannabis, die zenuwcellen beschermt en voordelen biedt voor het cardiovasculaire en immuunsysteem. Ter info: CBD-olie bestaat uit 35% BCP, terwijl Copaiba 55% BCP heeft.


Copaiba ondersteunt de functie van de hersenen. Het grootste deel van het lichaam kan profiteren van Copaiba, het ondersteunt de cardiovasculaire, immuun-, spijsverterings-, zenuw- en immuunsystemen!

 

Copaiba:

- Verlicht spanning in het lichaam
- Kan angsten verlichten
- Ondersteunt gezondheid huid en haar
- Voorkomt groei van schimmels
- Ondersteunt het lichaam

 

De Copaiba van doTERRA is een blend van verschillende Copaiba bomen (Copaifera reticulata, officinalis, coriacea, and langsdorffii). Dit geeft niet alleen een duurzamere boomteelt, ook is het een kwalitatief betere olie!

 

Gebruik

Copaiba olie is heerlijk in de verdamper. Het aroma geeft een aardende sfeer en deze is ook heel fijn voor onze huisdieren.

 

Copaiba olie mag op de huid ingesmeerd worden, zelfs puur. De milde olie kan een groots effect geven. De huid voelt direct zachter aan!

 

De pure olie van Copaiba mag zelfs ingenomen worden. Ook door onze dieren. Voor de hond kan je een druppel op het voer doen, of via je vinger op het tandvlees drukken. Zelf mag je het ook in thee of water druppelen (1 druppel is genoeg!) maar olie gaat drijven, dus roer altijd goed.

Neem nooit teveel oliën in (dat is ook echt niet nodig).

 

Dieren

Copaiba is een uitstekende keuze voor dieren, ook voor katten.

Copaiba etherische olie is extreem veelzijdig en ondersteunt de gezondheid van het cardiovasculaire, immuun-, spijsverterings-, urineweg-, ademhalings-, bewegings- en zenuwstelsel. Het is een krachtige antioxidant.

Copaiba helpt ook bij het bevorderen van een soepel en gezond integumentair systeem, waaronder huid en vacht.


Het is emotioneel ontspannend en kan worden gebruikt om angst te kalmeren en om stress en gevoelens van overweldiging te verminderen. Copaiba verlicht gevoelens van spanning en bevordert een gevoel van welzijn.
Copaiba-olie kan worden verdampt, plaatselijk aangebracht of inwendig worden toegediend.

 

Paarden zijn vaak dol op Copaiba, deze mag puur langs de wervelkolom gedruppeld worden. Het mag ook in een massagemengsel verdund worden. Paarden en (klein)vee mogen ook inwendig gebruik maken van deze olie, gebruik dan 1 druppel per 50-80 kg lichaamsgewicht. Meng dit in het voer (of wat appelmoes).

 

Honden mogen een druppel onder het voer. Men mag het ook in een massagemengsel gebruiken met bv Frankincense. Verdamp de olie voor de luchtwegondersteuning of voor het aromatische effect.


Voor katten heeft diffusie de voorkeur. Als u topisch aanbrengt, gebruik dan een verdunning, doe bijvoorbeeld 1 druppel Copaiba per 80-100 druppels dragerolie en breng vervolgens 1 druppel van dit verdunde mengsel aan op het gebied of langs de wervelkolom.

Inwendig gebruik bij katten is niet nodig, maar in sommige gevallen kan 1 druppel tandenstoker in natvoer worden gebruikt.

 

Voor vogels en kleine dieren mag Copaiba worden verdampt of maak een vernevelingsspray (1 drup copaiba, 1 theelepel draagolie en 100ml water). Inwendig kan het mogelijk gebruikt worden in drinkwater 1 druppel per liter water. Maar verdampen heeft de voorkeur.