Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Juniper Berry

Jeneverbes wordt gebruikt bij huidimperfecties of verzachtende massages. Het is tevens een krachtige reiniger. Men kan het verdund in masseren bij klachten als artritis (evt met gember en/of zilver spar).

Juniper Berry kan ondersteuning bieden bij nier- en urinewegklachten. Smeer dan verdunde olie over de plek van de blaas en urinewegen, meerdere malen per dag.

 

Jeneverbes kan een kracht detox-middel zijn, je hebt maar een druppel nodig.

Deze olie is een belangrijk onderdeel van het Zendocrine mengsel voor ontgifting. 

 

Juniper wordt wel uitgezocht door dieren die lage zelfwaarde hebben of weinig emotionele ondersteuning hebben gehad. Ook zorgt het voor stroming in (vastzittende) emoties. Het kan dieren helpen die ongemakken ervaren door verzuring en toxische belasting. Het ondersteund vochtbalans en nieren.

 

Gebruik

Voeg de olie toe aan wat drinkwater voor een natuurlijke reiniging. Men kan ook een capsule innemen met enkele druppels Jeneverbes olie. 

 

De geur heeft een kalmerend effect en wordt daarom ook wel gebruik bij spanning en stress. Jeneverbes heeft bij het verdampen een reinigende en zuiverende werking in de lucht. Verdampen zou ook helpen bij nachtmerries.

 

Een verdunde druppel Jeneverbes olie insmeren kan huidproblemen als acné of eczeem helpen in het genezingsproces.

 

Mogelijk helpt Jeneverbes bij Tinnitus, dit is voor iedereen anders. Masseer enkele druppels rond de oren (niet erin!), is het proberen waard. Evt te mengen met Helychrisum olie. Zo zou het ook kunnen helpen bij Alzheimer, samen met Sandelwood en Frankincense (die zeer bekend staan bij de ondersteuning van de ziekte van Alzheimer).

 

Dieren

Juniper Berry is een veilige ontgiftende olie voor onze huisdieren. Essentiële olie mag ingesmeerd worden voor lichamelijk effect, het hoeft niet altijd ingenomen te worden.

Bij katten kunnen we bijvoorbeeld een verdunning van jeneverbes (1 drup op 10ml draagolie zoals amandel) rond de wervelkolom of achterpootkussentjes insmeren.

 

De geur van Juniper word ook wel eens ingezet voor dieren. Het werkt opbouwend bij energiezwakte, dat kan fijn zijn bij bv training.