De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Clary Sage

De Clary Sage oftewel Scharlei (Salvia sclarea) en Salie (Salvia officinalis) zijn nauw aan elkaar verwant. Er zijn enige verschillen in de werking en veiligheid van de olie. De Clary Sage bevat geen Thujon, de gifstof die in te hoge dosis gevaarlijk kan zijn, en daarom ook niet zo handig is om bij dieren te gebruiken. Deze olie is daarom beter geschikt!

 

De olie geeft kalmte en evenwichtigheid en kan daarom ondersteunen bij spanningen en stress. Ook geeft de olie helderheid van geest en de kracht om door te gaan bij mentale vermoeidheid, gevoelens van verwarring of onmacht.

Het is een zuiverende olie die de luchtwegen, spijsvertering en het immuunsysteem kan ondersteunen. Word vooral ingezet bij herstel na ziekte vanwege de zuiverende eigenschappen en de ondersteuning van het lymfe stelsel, maar het kan ook prettig zijn bij PMS, overgangsklachten en overmatige transpiratie. Daarnaast wordt het vaker toegevoegd in crème en shampoo. Zelfs aan mondwater voor bij mondzweertjes of bloedend tandvlees.

Het is niet mijn favoriete geur, dieren vinden het vaak wel prettig. Vind jij de geur niet lekker: gebruik dan een van de blends met deze olie erin (Clary calm of Peace), of smeer gewoon onder je voeten!

 

Gebruik

Salie kan verdampt worden om in een ruimte de lucht te reinigen en een kalmerende sfeer te creëren. Ook is dit dé olie die gebruikt wordt bij PMS en andere hormonale klachten (Clary Sage zit ook in de ClaryCalm).

Onder de voeten zitten grove poriën die olie snel opnemen, het is dus prima om een olie als deze onder de voeten te smeren.

 

Ook word Clary Sage essentiële olie op de huid gebruikt. Voeg deze toe aan je gezichtsverzorgende cremé, of maak een eigen mengsel.

Doe in een roller met wat draagolie om dagelijks je borsten mee in te smeren, ondersteund een goede borstgezondheid. Het ondersteund namelijk de hormoonbalans maar ook de lymfeklieren.