Jij en je huisdier in balans

Frankincense olie

Wierook essentiële olie.

Deze olie helpt de cellen in het lichaam te herstellen. Het is daarom een fijne olie voor oudere dieren. Het kan veilig ingezet worden, bijvoorbeeld inwendig in combinatie met de Copaiba olie.

De olie verzacht de huid, brengt balans en kalmeert de emoties. Het helpt bij loslaten van trauma's en belemmeringen. Maar het heeft ook vele voordelen voor de fysieke gezondheid:

- Studies hebben aangetoond dat wierook olie immuunversterkende eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het vernietigen van gevaarlijke bacteriën en virussen.

- Frankincense helpt stressreacties en negatieve emoties te verminderen. Bij inademing blijkt wierookolie de hartslag en een hoge bloeddruk te verlagen!

- Het heeft een kalmerende, aardende geur die kan helpen om in slaap te vallen.

- Onderzoek suggereert dat wierookolie ook kan worden gebruikt om geheugen- en leerfuncties te verbeteren. Masseer hiervoor enkele druppels olie op je slapen tijdens studeren.

- Frankincense ondersteund het lichaam bij ontstekingen en pijn.

- Wierook helpt het spijsverteringssysteem te ontgiften.

- Wierook olie heeft het vermogen om de huid te versterken en de tonus, elasticiteit en afweermechanismen tegen bacteriën of puistjes te verbeteren. Het helpt zelfs de huid strakker te maken en om tekenen van veroudering op natuurlijke wijze te vertragen.

- Ook is Frankincense een antiseptisch en desinfecterend middel met antimicrobiële effecten. Men kan de olie gebruiken in schoonmaakmiddelen, maar ook in tandpasta en mondwater.

 

Gebruik

Frankincense kan ingenomen worden, ook voor dieren. De smaak is best heftig dus soms is een capsule prettig. Bij dieren kan het onder het voer mits ze het dan eten, een druppel via je vinger op het tandvlees plakken is vaak nog het makkelijkste. Het herstelt van binnenuit dus het heeft zeker veel toegevoegde waarde op supplementen.

Frankincense kan direct, puur, op de huid gebruikt worden.

Om bepaalde organen te ondersteunen kan men Frankincense olie van buitenaf op de plek van het orgaan smeren. Essentiële olie trekt in de cel en gaat gemakkelijk door het lichaam heen.

Frankincense olie kan ook gewoon in de verdamper, misschien samen met een andere aardgeur.