De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Frankincense olie

Wierook essentiële olie. Wordt de koning der oliën genoemd!

Deze olie heeft bestanddelen die de cellen in het lichaam helpen te herstellen. Het is daarom een fijne olie voor (oudere) dieren. Het kan veilig ingezet worden, bijvoorbeeld inwendig in combinatie met de Copaiba olie.

 

doTERRA CPTG® Frankincense is eigenlijk een blend van de essentiële olie van vier soorten Boswellia-bomen: Boswellia carterii, frereana, sacra en papyrifera. Deze blend versterkt niet alleen de voordelen van de olie, maar maakt ook een duurzame teelt. Voor deze olie moet namelijk de hars uit de bomen worden gehaald, en daarna heeft de boom heel lang rust nodig!

 

De olie verzacht de huid, brengt balans en kalmeert de emoties. Het helpt bij loslaten van trauma's en belemmeringen. Maar het heeft ook vele voordelen voor de fysieke gezondheid:

- Studies hebben aangetoond dat wierook olie immuunversterkende eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het vernietigen van gevaarlijke bacteriën en virussen.

- Frankincense helpt stressreacties en negatieve emoties te verminderen. Bij inademing blijkt wierookolie de hartslag en een hoge bloeddruk te verlagen!

- Het heeft een kalmerende, aardende geur die kan helpen om in slaap te vallen.

- Onderzoek suggereert dat wierookolie ook kan worden gebruikt om geheugen- en leerfuncties te verbeteren. Masseer hiervoor enkele druppels olie op je slapen tijdens studeren.

- Frankincense heeft eigenschappen die het lichaam ondersteunen bij ontstekingen en pijn.

- Wierook helpt het spijsverteringssysteem te ontgiften.

- Wierook olie heeft het vermogen om de huid te versterken en de tonus, elasticiteit en afweermechanismen tegen bacteriën of puistjes te verbeteren. Het helpt zelfs de huid strakker te maken en om tekenen van veroudering op natuurlijke wijze te vertragen. Zie hiernaast een recept in de zijbalk.

- Ook is Frankincense een antiseptisch en desinfecterend middel met antimicrobiële effecten. Men kan de olie gebruiken in schoonmaakmiddelen, maar ook in tandpasta en mondwater.

 

Gebruik

Frankincense kan ingenomen worden, ook voor dieren. De smaak is best heftig dus soms is een capsule prettig. Bij dieren kan het onder het voer mits ze het dan eten, een druppel via je vinger op het tandvlees plakken is vaak nog het makkelijkste. Het herstelt van binnenuit dus het heeft zeker veel toegevoegde waarde op supplementen.

Frankincense kan direct, puur, op de huid gebruikt worden.

Om bepaalde organen te ondersteunen kan men Frankincense olie van buitenaf op de plek van het orgaan smeren. Essentiële olie trekt in de cel en gaat gemakkelijk door het lichaam heen.

Frankincense olie kan ook gewoon in de verdamper, misschien samen met een andere aardgeur.

 

Voor dieren

Frankincense wordt op grote schaal gebruikt bij dieren en heeft een zeer brede veiligheidsmarge, zelfs bij pasgeboren dieren. Het kan veilig worden verdampt rond eieren en geboortedieren. Het is een versterker, waardoor het zeer nuttig is in combinatie met andere oliën.

Het kan veilig worden gebruikt bij elke diersoort, wordt goed verdragen en is zeer effectief. Het is nuttig bij talloze aandoeningen.

Gebruik bij twijfel de Frankincense!


Voor paarden of grote dieren, gebruik deze olie plaatselijk direct over het gebied waar het nodig is. Of het kan oraal worden toegediend (begin met 2-5 druppels per 500kg lichaamsgewicht tweemaal daags tot 5 druppels per 90kg in ernstige gevallen).


Bij honden kan topisch, diffuus of intern worden gebruikt. Dat kan oraal gemengd met voedsel of plaatselijk langs de wervelkolom. Smeren kan met enkele druppels van een verdunning, 1 druppel in 10ml draagolie. Geef tot 2 druppels per 10kg inwendig tweemaal daags voor ernstige klachten.

Ook fijn om na wondjes op te smeren om te helpen helen. Kan ook in balsem voor de pootkussens te herstellen bv met sheaboter en kokosolie.


Voor katten: verdampen, topische toepassing (verdund of onverdund - begin altijd met verdunnen om de tolerantie te bepalen), mengen in natvoer voor inwendige ondersteuning (1 druppel verdund in 30 druppels dragerolie en dan één druppel hiervan oraal geven om te beginnen. Het kan onverdund worden gegeven als de kat het verdraagt, hoewel dat over het algemeen niet nodig is). Óf 4-5 druppels gemengd met 1 kopje zuiveringszout op hun kattenbakvulling.

 

Voor kleine dieren:
Deze olie kan worden verdampt of toegevoegd aan water (1 druppel per liter water) voor exotische dieren of vogels, of zelfs topisch worden aangebracht voor konijnen of andere kleine huisdieren.


*Begin altijd met de kleinste aanbevolen hoeveelheid en verhoog indien nodig heel langzaam over meerdere dagen of weken totdat een reactie is bereikt. *

Gewoonlijk geeft de kleinste hoeveelheid een significante reactie!

 

Laten we ook de emotionele impact van deze olie niet vergeten. Wierook is de olie van de Waarheid en helpt bij gevoelens van verlatenheid, onbeschermd voelen of negatieve emoties.
Deze olie is nuttig na een operatie om te helpen bij de pijn en angst die hiermee gepaard gaan.