Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Fennel

Venkel olie wordt gemaakt van de zaadjes. Zaadjes staan voor nieuwe groei. Oliën gemaakt van zaden ondersteunen de spijsvertering.

 

Venkel essentiële olie is alom bekend en wordt al eeuwenlang gebruikt. Venkelolie heeft een zoete geur en smaak, vaak vergeleken met de geur en smaak van drop.

De oude Egyptenaren en Romeinen gaven guirlandes van venkel om zegevierende krijgers te belonen. Venkel stond voor kracht en moed. Het werd ook gebruikt om het hongergevoel te onderdrukken, bij vrouwenkwalen en bij nierklachten. 

In 2013 werd onderzoek gedaan waaruit bleek dat venkel zou kunnen ondersteunen om de bijwerkingen van chemotherapie wat te verlichten.

Venkel kan ondersteunen bij alle soorten samentrekkingen in het lichaam. Ook doet het iets met de vochtbalans. Het kan de nieren en bloedsomloop stimuleren. Daarnaast kan het overtollig slijm helpen uitvloeien. 

Venkel olie stimuleert de lymfeklieren en is net zoals Lemongrass in een rollertje te gebruiken om direct over de lymfe te rollen.

 

Laten we ook de emotionele impact van deze olie niet vergeten. Venkel is de olie van verantwoordelijkheid en kan helpen bij mensen of dieren die de persoonlijke ruimte niet respecteren of in harmonie met zichzelf lijken te zijn.

Het helpt een passie voor het leven aan te wakkeren en helpt degene die verlamd zijn door angst of schaamte. Dit is ook nuttig in gevallen van geadopteerde dieren die door verleden bang zijn dat ze geen voedsel meer zullen krijgen en te snel eten.


Oliën om te verdampen met venkel: Gember, Tangerine, Patchouli, Eucalyptus

 

Gebruik

  • Doe één druppel venkel in water of thee in plaats van zoete dranken.
  • Voeg de hoeveelheid van een tandenstoker toe aan dips en salades voor een hartige smaak.
  • Vervang venkelzaad in een recept voor venkelolie voor een smaakvollere maaltijd.
  • Doe venkel in je badzout en neem een ontspannend bad bij buikkrampen of PMS klachten.
  • Verdamp venkel om nerveuze spanningen en stress te verlichten. Ook is dit prettig voor de luchtwegen.
  • Smeer venkel olie op de buik om de spijsvertering te stimuleren.

 

Voor dieren

Voor paarden of grote dieren: gebruik deze olie plaatselijk direct over het gebied, en het kan ook oraal worden toegediend (2-5 druppels per 500kg tweemaal daags).


Bij honden: opsmeren, verdampen of intern (1 druppel verdund in 20 druppels draagolie en vervolgens 1 druppel van dit mengsel, oraal gemengd met voedsel of topisch langs de wervelkolom)


Voor katten: verdampen of eventueel 3 druppels gemengd met 100gr baking soda op hun kattenbakvulling verspreiden.


Deze olie kan worden verdampt of toegevoegd aan water (1 druppel per liter water) voor exotische dieren of vogels, of zelfs topisch worden aangebracht voor konijnen of andere kleine huisdieren.


*Begin altijd met de kleinste aanbevolen hoeveelheid en verhoog indien nodig heel langzaam totdat een reactie is bereikt. *

Gewoonlijk geeft de kleinste hoeveelheid een significante reactie!