Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Bergamot

Bergamot staat met name bekend om de opbeurende eigenschappen. Dit kan ondersteunend zijn bij mentale klachten. Het aroma is ook heerlijk rondom PMS, opwinding en stress.

De geur kan eetlust opwekken en in een massage kan Bergamot de spijsvertering ondersteunen. Ook de longen kunnen profiteren van de voordelen van deze veelzijdige olie!

Het is niet ideaal voor katten maar veel honden kunnen de geur wel waarderen. Het kan opbeuren bij angstige of sombere dieren. Het mooiste is nog dat het de lucht reinigt terwijl het de heerlijke geur verspreid!

 

Gebruik

Bergamot is een citrusvrucht en geeft lichtgevoeligheid bij insmeren. Blijft dus ermee uit de zon, of smeer het op een bedekt gebied. Ook kan herhaaldelijk gebruik op de huid gaan irriteren. Toch word het op de huid gebruikt bij specifieke klachten zoals irritaties. Neem contact op voor advies.

Gebruik het daarom liever in de diffuser. Het verblijd de hele ruimte!

 

Ook mag Bergamot ingenomen worden bv in gebak of desserts.

 

Verdamp de olie in een (paarden) stal om de lucht te reinigen wanneer er veel bacteriën rondzweven. Het bevordert de gezondheid terwijl de dieren kunnen genieten van het vrolijke aroma!

Bergamot schijnt nog wel eens te helpen voor paarden die kribbebijten.