Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Grapefruit

De geur geeft motivatie. Grapefruit olie innemen kan een gezond metabolisme ondersteunen. Grapefruit heeft een versterkend aroma bij verdampen.

Het werkt bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Het kan doorbloeding bevorderen en de werking van lever en gal steunen. Ondersteunt de nieren en het lymfestelsel. Helpt de schildklierreceptoren weer actief worden. 

Grapefruit kan ondersteunen bij uitputting, diarree, indigestie, maag-, lever- en galaandoeningen. Bij vermoeidheid en uitputting kan men de olie verdampen. Kan bij eetstoornissen ondersteuning bieden.

 

Katten houden niet van citrusolieën.

 

Gebruik

Grapefruit mag men innemen. Bijvoorbeeld in een fles water of in smoothies en desserts.

Inname van Grapefruit kan gevaarlijk zijn in combinatie met medicijngebruik. Wel word de olie gemaakt van de schil en niet van de vrucht, dit is dus veiliger dan het fruit zelf. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of uw arts.

 

Natuurlijk kan men deze olie verdampen. Citrusoliën hebben allemaal een verblijdend aroma. Ook is de olie reinigend, dus zou je deze in je dweilwater kunnen doen om het hele huis lekker naar citrus te laten ruiken! Grapefruit is hiervoor toch wel mijn favoriet, en dat terwijl ik niet van het fruit zelf hou.

 

Grapefruit olie is toe te voegen aan huidolie of creme, om de vette en onzuivere huid te verbeteren. Het werkt celgroeibevorderend, verfrissend, samentrekkend.

Vermijd zon en UV-stralen 12-48 uur na topisch gebruik, citrus olie is fotosensitief!